Eveniment-Social

Teatrul Luceafarul, la trei festivaluri intr-o saptamana – FOTO

Publicat: 19 mai 2019
1

Artistii de la Teatrul Luceafarul vor participa in aceasta saptamana la nu mai putin de trei festivaluri. Astfel, luni, 20 mai, spectacolul ALICE IN OGLINDIRIA se va juca la Suceava, in cadrul Zilelor Teatrului "Matei Visniec" din localitate. Creatia realizata de regizorul Gavriil Pinte si de scenografa Roxana Ionescu este inspirata de cea de-a doua carte cu Alice a lui Lewis Carroll, matematicianul britanic care prin scrierile sale literare a incantat generatii succesive de tineri. Actorii din distributie (Raluca Pintilie, Ioana Corban, Gabriela Andrei, Alex Iurascu, Dragos Maftei, George Cocos, Claudiu Galateanu, Aurelian Diaconu, Catalin Cucu, Cristian Gheorghiu) joaca la vedere, fac teatru de umbre, jongleaza cu propria vocalitate intr-un spectacol care se adreseaza intregii familii. Teatrologul Oltita Cintec, directorul nostru artistic, va sustine (pe 25 mai) in cadrul aceluiasi eveniment o conferinta subsumata tematicii festivalului (Teatrul si democratia), conferinta intitulata "Teatrul documentar, imersiunea esteticului in social".
O POVESTE JAPONEZA, un spectacol realizat de o echipa americana (regia Irina Niculescu, scenografia John Lewandowski), a fost selectat sa participe la cea de-a XIV-a editie a Festivalului International de Teatru "Povesti" Alba Iulia. Programat vineri, 24 mai, spectacolul este realizat cu marionete cu fire lungi, un mijloc de expresie teatrala complex, care solicita foarte mult artistii. Spectacolul este acompaniat live de muzica la sase instrumente asiatice la care canta actorul Dragos Maftei. In distributie figureaza Liliana Mavris-Varlan, Ioana Iordache, Claudiu Galateanu, Carmen Mihalache, actori care dau viata la 26 de marionete. La Alba Iulia va fi lansat si volumul bilingv coordonat de Oltita Cintec, Teatrul si publicul sau tanar, Realitati romanessti/Theatre and Young Audience. Romanian Realities, editat de Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar 2018.
Sambata, 25 mai, pe aerodromul iesean, participantii la Festivalul Hangariada ii vor putea urmari pe artistii de la Luceafarul evoluand in fantezia muzical-coregrafica inspirata de partiturile lui Serghei Prokofiev, PETRICA SI LUPUL. Regizorul Ion Ciubotaru, coregraful Teodor Radulescu, scenograful Mihai Pastramagiu si actorii Sebastian Munteanu, Carmen Mihalache, Ioana Iordache, Alex Iurascu, George Cocos si Maftei Dragos dau viata unei versiuni nonverbale, apropiata ca ritmuri de spiritul si asteptarile de receptare ale secolului nostru.
Cele trei spectacole sunt foarte variate din punct de vedere stilistic, atestand deschiderea Teatrului Luceafarul catre tehnici de expresivitate estetica inedite, diverse, care sa stimuleze curiozitatea publicului si sa-l determine sa paseasca in salile de spectacole.

Adauga un comentariu