Eveniment-Social

Teatrul National Iasi a ales pe castigatorul concursului „Debut in regie”

Publicat: 16 ian. 2014
Teatrul National „Vasile Alecsandri” (TNI) Iasi a  organizat, in perioada 1 februarie – 1 mai, concursul de proiecte „Debut in regie„, eveniment aflat la prima editie. S-au inscris absolventi ai studiilor de regie cu maximum doua spectacole realizate, unul din ele fiind cel de licenta, iar portofoliul concursului a numarat 16 caiete de regie. Pentru selectia finala au fost alese trei propuneri, dar la deschiderea plicurilor unul dintre tinerii regizori a fost respins deoarece nu intrunea conditiile de participare.
„Castigatorul primei editii a  concursului debut in regie demarat de teatrul iesean este Monica Olivia Grecea cu textul Si acum de Sabine Herbeke. Multumim regizorului Radu Afrim care s-a implicat decizional  in evaluarea proiectelor”, spun organizatorii competitiei.
Monica Olivia Grecea s-a nascut la Cluj si a studiat Litere si Teatru (Teatrologie si Regie) la Cluj, Dortmund, Germania in cadrul unei burse Leonardo la  Compania artscenico si Paris, Franta, in cadrul unui Master de studii Teatrale la Universite Paris 3 – Sorbonne Nouvelle. Din 2011 este regizor de teatru freelancer. Este interesata de dramaturgia extrem contemporana, de procesul de lucru colaborativ si de hibridizarea imagine – sunet in spectacolul de teatru. Proiectul castigator va intra in lucru la sfarsitul acestei stagiuni. 


loading...

Comentarii
  • oameni buni, nu-i corect si nu-i pe romaneste ca spui ” concurs debut in regie DEMARAT…” masinire demareaza…., un concurs este organizat, respectati limba romana

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit