Eveniment-Social

Teatrul National pregateste deschiderea stagiunii 2018 – 2019! Repetitii pentru proiecte teatrale noi si participari la festivaluri prestigioase

Publicat: 03 sept. 2018
1

Teatrul National (TNI) "Vasile Alecsandri" din Iasi pregateste o noua stagiune de spectacol. Deja au loc repetitii pentru proiecte teatrale noi, participari la festivaluri prestigioase si spectacole.

Astfel, "Teatru de razboi", primul spectacol al stagiunii, este programat pe 16 septembrie 2018, de la ora 19:00, la Sala Mare. Un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri, pe un text de Florin Lazarescu, Lucian Dan Teodorovici, Cristian Hadji-Culea.

Pe scena Salii Mari, tot in luna septembrie, spectatorii mai pot vedea: "Cafeneaua" de Carlo Goldoni, 18 septembrie, ora 19:00, "Asta-seara se improvizeaza" de Luigi Pirandello, 29 septembrie, ora 19:00, "Colivia" de Georges Feydeau, 30 septembrie, ora 19:00.

La Sala Studio, in aceasta luna sunt programate spectacolele: "Gunoierul" de Mimi Branescu, 17 septembrie, ora 18:00, "Interviul" de Alexandr Mardan, 25 septembrie, ora 18:00, "Tinerete fara batranete si teatru fara de moarte", recital Petru Ciubotaru, 28 septembrie, de la 18:00.

La Uzina cu Teatru, pe 20 septembrie, de la 19:30, publicul este invitat sa vada "Povestea pasarii fara cuib" cu Ada Lupu, castigatoarea Premiului UNITER 2018 pentru "Cea mai buna actrita in rol secundar", cu rolul "Fiica" din spectacolul "Macelaria lui Iov".

Tot la Uzina cu Teatru, pe 27 septembrie, de la 19:30, spectatorii au ocazia sa vizioneze spectacolul "Piele si cer" de Dimitré Dinev, in regia lui Radu Ghilas.

Citeste si: DETALII SPECTACULOASE legate de soarta Teatrului National Vasile Alecsandri din Iasi la BZI LIVE. Invitat special, managerul Cristian Hadji-Culea a DEZVALUIT un element legat de VIITORUL sau – GALERIE FOTO, VIDEO

Pe de alta parte, Nationalul va participa la festivalurile: primul turneu al Teatrului iesean in noua stagiune va fi la Chisinau. Pe 22 septembrie, in cadrul Reuniunii Teatrelor Nationale se vor juca spectacolele "Teatru de razboi" si "Povestea pasarii fara cuib". Tot in aceasta luna, Teatrul National participa la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, cu spectacolul "Gunoierul" de Mimi Branescu. Spectacolul se va juca si la Galati, la Festivalul de Comedie, pe 26 octombrie.

Citeste si: Teatrul National Iasi isi deschide portile! Iata cele mai importante evenimente din luna septembrie

Cea de-a IV-a participare a Nationalului va avea loc pe 5 octombrie, la Brasov, la prima editie a Festivalului International de Teatru "Scenele Memoriei", organizat la Centrul Cultural Reduta. Pe scena festivalului, spectacolul "Seceta rosie", in regia lui Petru Hadarca. In pregatire sunt urmatoarele premiere: "Tinuturile joase" de Herta Müller, regia Mihaela Panainte, Teatru³, "Ana de hartie" text de Crista Bilciu, regia Crista Bilciu, Uzina cu Teatru si "Memoria apei" de Shelagh Stephenson, regia Irina Popescu-Boieru, Studio. Biletele pentru spectacolele lunii septembrie sunt puse in vanzare la Agentia Teatrala (tel.0232.255.999) si pe eventim.ro.

Adauga un comentariu