National

Teatrul Nottara si-a suspendat activitatea

Publicat: 24 nov. 2015
1
Teatrul Nottara din Bucuresti si-a suspendat activitatea pe termen nedefinit, in urma promulgarii de catre presedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora. Spectatorilor li se aduce la cunostinta faptul ca isi pot recupera banii aferenti biletelor cumparate pentru spectacolele anulate.
Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 17 noiembrie, legea care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in spatiile comerciale precum magazine, sali de spectacole si structuri turistice, in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora. Legea modifica Ordonanta Guvernului nr. 20/1994, privind masurile pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, si a fost initiata de senatorii PSD Darius Valcov si Mihai Fifor in anul 2014. Initial, legea prevedea doar sanctiuni pentru operatorii care nu urgenteaza lucrarile de consolidare in astfel de spatii, insa, potrivit unui amendament depus in Senat, a fost introdusa si respectiva interdictie. Potrivit managerului institutiei, Marinela Tepus, Teatrului Nottara a fost construit de Liviu Ciuley, tatal marelui regizor Liviu Ciulei, pentru familia sa. 
„Acelasi Liviu Ciuley, inginerul extraordinar, este unul dintre aceia care au modernizat constructiile, care au facut dupa 1940 constructii in Bucuresti si in alte parti din tara dupa noile norme privind seismicitatea acestui teren. Va dau cateva exemple: palatul CFR – nu are bulina, palatul nou BNR – nu are bulina. Singurul imobil care are bulina e acela facut de el pentru familia sa. Putem noi sa credem ca a zidit pentru sine, acest Manole, un bloc mai prost decat celelalte?”, a spus managerul Teatrului Nottara.
Adauga un comentariu