Sport

Tecau vrea al doilea triumf consecutiv la Turneul Campionilor: „Nu sunt foarte departe”

Publicat: 16 sept. 2016
1

Horia Tecau recunoaste ca parteneriatul cu Jean Julien Rojer a avut de suferit în 2016. Medalia olimpica de argint cucerita la Rio de Janeiro, alaturi de Florin Mergea, a meritat, însa, acest sacrificiu.

„De la începutul anului el stia despre acest obiectiv al meu, de acest vis de a câstiga medalia de aur la JO. A fost greu pentru el sa treaca pe locul 2 în acest an, dar a înteles lucrul acesta. Mi-a respectat programul, m-a sustinut, a fost prezent si la Rio, inclusiv pâna la finala. Daca m-ati fi întrebat ce e mai important pentru mine, un titlu de Grand Slam sau o medalie olimpica, as fi spus, de fiecare data, turneul de Grand Slam, dar acum medalia olimpica înseamna un pic mai mult”, a declarat Tecau pentru Digi Sport.

Lideri la finalul anului trecut, Horia Tecau si Jean Julien Rojer au coborât în acest an pâna pe locul 9 în ierarhia mondiala de dublu. Cei doi pastreaza sanse de calificare la Turneul Campionilor, unde spera sa îsi apere trofeul cucerit în 2015.

„Eu mi-am obtinut medalia pe care mi-am dorit-o, sunt concentrat 100% sa încep din nou sa lucrez la parteneriatul cu el. Cu înca doua turnee putem ajunge pe locul 4 si câstiga si Turneul Campionilor si, deodata, poate deveni al doilea cel mai bun an din cariera. Nu suntem foarte departe de acest obiectiv”, a mai spus Horia Tecau.

Pâna la Turneul Campionilor, perechea Tecau-Rojer va participa la turneele de la Beijing,Shanghai, Viena si Paris.

Adauga un comentariu