Eveniment-Social

Tehnica medicala de sute de mii lei pentru un spital iesean

Publicat: 09 ian. 2017
1
Un spital din Iasi va beneficia de implementarea unui proiect guvernamental cu echipamente de tehnica medicala. Astfel, Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iasi va primi în cadrul acestui proiect initiat de Ministerul Sanatatii ce priveste reforma sectorului sanitar cateva sute de mii de lei. Obiectivul se deruleaza prin intermediul unui împrumut primit de minister de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD).

„Scopul proiectului este rationalizarea retelei de furnizare de servicii de asistenta medicala prin asigurarea de echipamente, lucrari, servicii de consultanta si instruire în spitalele regionale de urgenta, spitalele judetene si spitalele locale. Se urmareste îmbunatatirea serviciilor medicale, inclusiv sali de operatie, unitati de terapie intensiva, unitati pentru arsi, unitati de radioterapie, servicii de urgenta, inclusiv sisteme de telemedicina de urgenta si servicii de diagnostic, imagistica medicala”, au aratat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.

In cadrul acestui proiect au fost primite echipamente de monitorizare, printre care 6 monitoare complexe tip EKG iM70 în valoare de 144.845 lei si 10 monitoare complexe tip EKG iM60 în valoare de 69.784 lei, dar si o statie centrala de monitorizare în valoare de 8.091 lei si un monitor pentru triaj în valoare de 13.342 lei, echipamente de ultrasonografie, dintre care un Ecograf Doppler în valoare de 67.865 lei, si echipamente de ventilatie pentru camera de resuscitare în valoare de 122.591 lei. Valoarea totala a echipamentelor primite de Spitalul „Nicolae Oblu” este de 426.581 lei.

„Ne bucuram ca Spitalul Clinic de Urgenta Prof. Dr. Nicolae Oblu primeste aceste echipamente si ca o parte dintre solicitarile noastre s-au facut auzite. Vrem sa cream un sistem medical din ce în ce mai performant în spitalele care se afla în administrarea Consiliului Judetean, iar dotarile reprezinta una dintre prioritatile noastre”, a spus Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Adauga un comentariu