National

Tehnocratii reusesc ceea ce nu au izbutit PNL, PDL sau PSD in ultimii ani, sa „ingroape” UNICUL producator de sare din Romania

Publicat: 30 aug. 2016
Salrom, singurul producator de sare din Romania, este in pericol sa piarda cel mai important client din tara noastra dupa ce oficialii societatii au decis sa nu depuna oferte la licitatiile estimate la o valoare totala de 67 milioane de euro fara TVA, pentru urmatorii patru ani. Este pentru prima data in ultimii 25 de ani cand conducerea Societatii Nationale a Sarii a luat o astfel de decizie. Daca in anii trecuti, Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) i se reprosa ca organizeaza licitatiile pentru achizitionarea sarii in prag de iarna, acum conducerea SN a Sarii invoca conditiile dezavantajoase din caietele de sarcini. Astfel, Romania risca sa devina importator de sare pentru drumuri, in timp ce zacamintele de sare ale tarii noastre sunt uriase. Mai mult, riscam sa importam sare pentru drumuri nu doar in iarna 2016-2017, ci in urmatorii patru ani.

Vezi si Guvernele de tehnocrati sunt non-solutii: „Cele 3 argumente majore pentru care nu-mi place Guvernul Ciolos”

 
La toate acestea se adauga si managementul defectuos al societatii, care a pierdut in ultima perioada o mare parte din pietele externe unde exporta sare pentru drumuri. In acest caz sunt tari precum Serbia sau Ungaria. Odata pierdute contractele de sare pentru drumuri, salinele Praid, Slanic Prahova, Targu Ocna, Ocna Mures si Cacica au toate sansele sa fie inchise si peste 1.000 de muncitori vor fi trimisi in somaj.


loading...

Adauga un comentariu