Local

Tehnologia SMART – Rol cheie pentru reusita profesionala si sociala a elevilor, la colegiul Negruzzi Iasi – FOTO

Publicat: 28 mai 2017

În perioada 8 mai – 19 mai 2017, în Berlin – Gemania, s-a derulat al doilea flux din cadrul proiectului Erasmus+ KA1, VET, cu titlul „Tehnologia SMART – Rol cheie pentru reusita profesionala si sociala a elevilor”, în parteneriat cu Berlink, DE Berlin Experience.

Citeste si : Proiectul „Profesorul in clasa digitala”, lansat astazi la Colegiul National Negruzzi – FOTO,VIDEO

La proiect au participat sapte elevi si un profesor de la Colegiul National Costache Negruzzi Iasi. Timp de 10 zile, elevii colegiului, de la clasa a X-a cu profil matematica-informatica, respectiv Robert Antoh, Octavian Andrei Aur, Andrei Balteanu, Costin Florin Luchian, Iulian Cosmin Peiu, Diana Pica si Daniela Stanciu, însotiti de prof. Lucian Neagu, au participat la un stagiu de formare profesionala cu profil IT, desfasurând activitati de dezvoltare coduri de programe în domeniul dispozitivelor smart (telefon, tableta, Tvsmart).

„Prin activitatile profesionale desfasurate în sediul companiei iLikeMedia din Berlin, precum si prin cele culturale propuse de partenerul Berlink, participantii la stagiu si-au format competente de comunicare în Limba engleza, limba în care s-a desfasurat stagiul de formare, competente practice si tehnice de creare a codurilor de programe sub MIT App Inventor 2, competente de lucru în echipa si de adaptare la medii diferite de lucru sau culturale. Pe lânga pregatirea practica, participantii au beneficiat de vizite profesionale la companiile HappyLab, Science Centre Ottobock si la Centre Adlersho. Memorabile ramân vizitarea unor obiective turistice din Berlin: Poarta Brandenburg Gate, Memorialul Holocaustului si Zidul Berlinului, dar si vizitarea unor muzee: Museum fur Kommunikation, Deutsches Technikmuseum, Science Center Spectrum si Spy Museum”, a aratat prof. coordonator Lucian Neagu.

Citeste si : Proiect important al colegiului Negruzzi in Germania

La finalul stagiului, dupa prezentarea temelor si a produselor finale (aplicatiile Street Companion, Personal Assistant si iStudApp), elevii au primit certificatele de participare la stagiu acordate de partenerul Berlink, DE Berlin Experience, precum si certificatul de mobilitate Europass Mobility. Acestea atesta atât activitatile desfasurate precum si competentele si abilitatile achizitionate pe durata stagiului de formare profesionala.loading...

Adauga un comentariu