Stiinta

Tehnologia VR a ajuns si in blocul operator. Cum arata prima interventie chirurgicala filmata in VR

Publicat: 17 apr. 2016

De acum, studentii la medicina au la dispozitie o noua modalitate pentru a invata despre procedurile chirurgicale pe care le vor realiza mai tarziu, din pozitia de medic chirurg.
 
Desigur, nu fiecare dintre noi este doctor si cu atat mai putini au rezistenta psihica necesara pentru a urmari de aproape desfasurarea unei operatii chirurgicale, asa ca vizionarea clipului de mai jos poate ca ar trebui evitata.

Pentru cei care nu au dat click pe butonul Play, clipul VR ce poate fi urmarit din perspectiva la 360° tragand de imagine cu ajutorul cursorului, sau cu degetul pe suprafata touch, surprinde interventia unui chirurg londonez pe nume Shafi Ahmed, vizand extirparea unei tumori canceroase la nivelul stomacului.

Adresat studentilor dornici sa capete experienta in ce priveste desfasurarea procedurilor chirurgicale, clipul VR filmat cu mai multe camere video simultan este cel mai bine vizionat folosind un headset compatibil, ca Samsung Gear VR, Oculus Rift, sau Google Cardboard.

Cei interesati pot lua si mai multe lectii VR de chirurgie instaland aplicatia Medical Realities, sau vizitand site-ul cu acelasi nume.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit