Eveniment-Social

Teii toaletati pana la uscare vor fi defrisati de pe Copou

Publicat: 28 oct. 2013

Angajatii primariei au inceput defrisarile de toamna. Primaria a dat ordin pentru scoaterea din radacini a catorva zeci de tei de pe Copou. Zona din preajma stadionului Emil Alexandrescu, unde teii au fost toaletati pana s-au transformat in schelete fara frunze, a intrat pe mana muncitorilor de la SC Servicii Publice SA. Acestia au primit sarcina de a scoate din radacini toate exemplarele uscate. Operatiunea inceputa ieri va dura cateva zile. „Pe Copou se taie uscaturile, fie ca vorbim de copaci intregi sau doar crengi. Fiecare arbore va fi inlocuit cu unul din aceeasi specie. Stejar scoatem, stejar punem la loc. Tei scoatem, tei punem in loc”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.
Potrivit acestuia, la rand va urma, din nou, Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant.

„Se va interveni cu acelasi tip de operatiuni pe tronsonul dintre I. C. Bratianu si Piata Unirii. Saptamana viitoare vom inlocui teii uscati cu puieti din aceeasi specie, ca sa nu mai avem niciun fel de discutii”, a completat viceprimarul Mihai Chirica. Reprezentantii municipalitatii au anuntat ca per total, este vorba despre cateva zeci de arbori ce ar urma sa fie inlocuiti. In plus, oficialul local a precizat ca la finele acestei saptamani sunt anticipate si plantarile arborilor pe esplanada Sfanta Vineri, fosta esplanada Hala Centrala. Acolo au fost deja amplasate ghivecele de beton in care vor fi plantati diversi arbori, cum ar fi pruni sau tei ornamentali.loading...

Comentarii
  • Nu toti erau/sunt uscati. Intr-adevar, o parte erau uscati dar erau si tei sanatosi. Au taiat si mai sus si mai jos de stadion. Pe ambele parti.

  • plateste pentru afacerea asta ? cheltuieli pentru toaletare si acum alte cheltuieli cu defrisare .Stam cu limba in gura si nu facem nimic ,ieseni fara spirit civic ! niste puturosi si niste parveniti in orasul asta .Isi bat joc de noi toti prostalaii astia din conducerea primariei .

  • Deci asta e planul primariei: intai trimit „Doreii” sa ii toaleteze pana ii usuca, ca mai apoi sa aiba explicatie pentru taierea lor.

    Cat ii mai suportam?!!?!?

    • si mai adaug, puietii nu sunt vigurosi, cine ii planteaza nu se pricepe, se aude domnu’Chirica? de udat ne-am mai putea ocupa si noi, ca cetateni, ca nu ne cad galoanele daca punem saptamanal o galeata cu apa la un pom, mare pacat !

  • De data asta ii dau dreptate primariei,caci era un pericol sa te plimbi in Copou.Eram pe o banca in Copou si din senin un copac ce parea sanatos s-a prabusit cu zgomot mare langa banca mea.Noroc ca a fost langa banca.

  • Iata o alta realizare a prostiei, pe langa salcami japonezi, piatra colturoasa in centrul targului, s.a. I-au „toaletat” fara cap si i-au terminat…Am trecut pe langa tampiteii primariei si ieri si azi: taie de-a valma, nu toti arborii taiati sunt scorburosi, i-au lasat fara frunze si s-au uscat … de foame!

Adauga un comentariu