Securitate

Telefoanele cu Android, tot mai des atacate de virusi. Nu e bine sa instalezi o aplicatie imediat ce apare

Publicat: 23 mai 2016

Virusii informatici pentru mobil s-au inmultit in ultima vreme si adesea cer bani pentru recuperarea datelor.

Numarul virusilor pentru Android a crescut puternic in ultimul an, a declarat la Bucuresti Nick FitzGerald, ESET Senior Research Fellow. Ingrijorator este faptul ca s-au inmultit in special virusii cu consecinte financiare pentru utilizatori, potrivit reprezentantului companiei slovace care produce antivirusului NOD32.

Sunt doua tipuri de amenintari informatice asupra carora atrag atentia specialistii de la ESET: virusii care iti cripteaza telefonul si iti cer bani pentru recuperarea datelor, si cei de tipul „Politia romana”, care te pacalesc ca ai incalcat legea si ca trebuie sa platesti o amenda.

Ca sa eviti astfel de probleme, ajuta daca descarci aplicatii doar din magazinul Play, nu si din alte surse.

Indiferent, insa, de unde descarci noile softuri, un sfat ar fi sa astepti si sa nu fii printre primi care fac download, imediat ce aplicatia se lanseaza. In cazul in care este virusata, va primi multe note de 1, iar problema de securitate se va regasi la comentarii, a declarat Righard Zwienenberg, ESET Senior Research Fellow, in cadrul evenimentului ESET Security Days, care a avut loc recent la Bucuresti. Metoda nu e insa infailibila, pentru ca adesea persoanele care includ virusi in aplicatiile lor folosesc proxy-uri pentru a-si imbunatati scorurile in magazinul Play.

Mai multi specialisti de la ESET au declarat ca isi instaleaza in telefon doar strictul necesar in materie de aplicatii mobile, pentru a evita incidentele de securitate.

Fata de perioada de inceput a virusilor informatici, cand baietii rau voiau in primul rand sa se distreze si sa arate ca pot, astazi ei sunt tot mai interesati sa faca bani. Industria infractorilor informatici a fost evaluata la 450 de miliarde de dolari anul trecut, potrivit Juniper Research, adica mai mult decat intreaga economie a Austriei.loading...

Adauga un comentariu