Magazin

Telefoanele inteligente modifica felul in care functioneaza creierul uman

Publicat: 27 dec. 2014

Utilizarea telefoanelor inteligente modifica felul in care functioneaza creierul uman, intrucat acesta se adapteaza la tehnologia „touchscreen” („ecran tactil”) incorporata in aceste dispozitive, afirma autorii unui studiu realizat de Institutul de Neuroinformatica, afiliat Universitatii din Zurich.

Oamenii de stiinta elvetieni au utilizat electroencefalografia (EEG) pentru a masura activitatea cerebrala. Ei au descoperit in acest fel diferente considerabile intre utilizatorii de telefoane inteligente si persoanele care folosesc telefoane mobile „traditionale”, precizeaza BBC, citat de Mediafax.

Interpretand datele furnizate de EEG, autorii studiului au descoperit ca utilizatorii de telefoane inteligente au degete mult mai agile si o precizie tactila mult mai mare.

Dintre cei 37 de voluntari care au participat la aceasta cercetare stiintifica, 26 au folosit telefoane inteligente cu ecrane tactile, iar 11 au utilizat telefoane mobile conventionale.

Electroencefalogramele au analizat semnalele electrice trimise intre creier si maini prin intermediul nervilor.

Mai multi electrozi plasati pe scalpurile voluntarilor au inregistrat aceste schimburi electrice.

Pe baza lor, cercetatorii au putut sa alcatuiasca o harta a tesuturilor cerebrale asociate fiecarei regiuni corporale.loading...

Adauga un comentariu