Mama si copilul

Telefoanele mobile si tabletele nu-i imbolnavesc pe copii decat daca sunt folosite in exces. Cand ar trebui sa isi faca parintii griji

Publicat: 04 ian. 2019

Medicii pediatri din Marea Britanie au descoperit ca timpul pe care il petrece copilul in fata unui ecran – fie el de smartphone, de tableta sau de televizor – nu risca sa-l imbolnaveasca. Asta, in conditiile in care celui mic ii ramane, totusi, suficient timp sa doarma, sa manance si sa duca o viata de familie normala.

Parintii isi fac adesea griji cand isi vad copiii petrecand prea mult timp in fata tabletei sau a televizorului. Ei bine, un studiu recent al specialistilor de la Royal College of Paediatrics and Child Health (RCPCH) arata ca expunerea la ecran, in sine, nu-i imbolnaveste pe copii, potrivit ziare.com, care citeaza BBC.

Dr Max Davie, spre exemplu, spune ca telefoanele inteligente, tabletele si computerele "sunt instrumente excelente pe care cei mici le pot folosi pentru a explora lumea" si a invata lucruri noi. In consecinta, celor mici ar trebui sa li se permita sa foloseasca toate dispozitivele, atat vreme cat nu exista semne ca ele le-ar provoca tulburari de comportament sau alte probleme de sanatate.

"Aceste dispozitive fac deja parte din viata noastra cotidiana. Nu mai putem da timpul inapoi. Asa ca tot ceea ce putem facem este sa-i sfatuim pe parinti sa continue munca la care se pricep cel mai bine: aceea de a asigura un echilibru in viata copiilor lor", este de parere dr. Russell Viner.

Cu alte cuvinte, copiii pot petrece oricat timp doresc in fata unui ecran. Asta, in conditiile in care fac suficienta miscare, dorm atat cat trebuie si petrec timp cu familia. Tot parintii sunt cei care trebuie sa se asigure ca cel mic interactioneaza cu alti copii si cu adulti in maniera clasica, nu doar online.

De asemenea, parintele ii poate restrictioa accesul la anumite site-uri, jocuri sau materiale video copilului, mai ales cand acesta are o varsta frageda. In rest, in functie de reactiile pe care le are, celui mic ar trebui sa i se permita sa petreaca mai mult sau mai putin timp in fata unui ecran.

Cercetatorii britanici au descoperit, spre exemplu, ca in jurul varstei de 14 ani, fetele care folosesc retelele sociale sunt de doua ori mai expuse riscului de a suferi de depresie decat baietii.

A.M.loading...

Adauga un comentariu