National

Telefoanele mobile vor putea fi actionate cu ajutorul ochilor

Publicat: 26 oct. 2012
1

O firma daneza lucreaza la un soft ce ar permite actionarea telefonului mobil sau a tabletei prin miscarea ochilor, sperand sa vanda acesta tehnologie unor mari producatori, relateaza afp.com. Softul este legat la o camera cu infrarosii care face aparatul sa urmareasca pupila, transformandu-i miscarile in comenzi. De exemplu, daca o persoana se uita in partea de jos a unei pagini de internet, se poate parcurge pagina in jos.
„Se poate astfel intoarce pagina unei carti electronice sau juca diferite jocuri cu ajutorul ochilor”, a declarat AFP, directorul general al firmei Eye Tribe, Sune Alstrup Johansen, unul din cei patru cercetatori informaticieni care au creat societatea acum un an.
O prima versiune a softului ar urma sa fie furnizata dezvoltatorilor de softuri la inceputul anului viitor. „Avem intentia sa-l furnizam gratuit”, spune Alstrup Johansen, pentru a stimula crearea altor softuri pe baza aceleiasi tehnologii. In schimb, Eye Tribe doreste sa vanda softul producatorilor de aparate, ca Apple, Samsung, Google sau Microsoft.
Un alt informatician, John Paulin Hansen, apreciaza ca acest soft „va schimba radical lucrurile”, permitand „o interactiune cu aparatele mobile, fara ajutorul mainilor”. „Efectul va fi interesant la toate aplicatiile: jocuri, educatie si timp liber, precum si pentru handicapati”, incheie el.

Adauga un comentariu