Telefoane mobile

Telefonul fara atingeri? Windows Phone trece pe Kinect – VIDEO

Publicat: 12 apr. 2012

Microsoft va include in viitoarea platforma Windows Phone 8 tehnologia Kinect, care va permite utilizatorilor de smartphone-uri si tablete sa isi controleze gadgeturile fara sa mai fie nevoie sa le atinga.

Tehnologia se bazeaza pe transformarea camerei frontale intr-una capabila sa interpreteze gesturile utilizatorilor, la fel ca Xbox Kinect.

Odata implementata in noile gadgeturi si programe cu Windows, aceasta va permite utilizatorilor sa controleze aplicatiile ca un adevarat hands-free, relateaza Vr-zone.

Marea provocare pentru experti este sa transforme cele trei camere ale Kinect-ului, dintre care una este in infrarosu, intr-una pentru gadgeturile mobile. Si Google lucreaza la o tehnologie similara.

In timp ce Microsoft si Google abia lucreaza la capitolul software, producatorul sud-coreean Pantech a lansat deja primul telefon care foloseste aceasta tehnologie. Smartphone-ul Vega LTE permite utilizatorilor, prin intermediul camerei frontale de 1.3MP, sa efectueaze o gama larga de actiuni fara sa mai fie nevoie sa apese niciun buton.

Telefonul are un procesor dual-core de 1.5 Ghz, 1 GB RAM, ecran de 4.5 inchi cu rezolutia de 1280 x 800 pixeli, un spatiu de stocare de 16 GB, conexiune de date 4G/LTE, camera foto de 8 Megapixeli cu inregistrare HD 1080p; totul la o grosime de numai 9.35 mm.

Telefonul are un acumulator de 1860 mAh si ruleaza, in prezent, Android 2.3.3 Smartphone-ul se vinde in prezent doar in Coreea de Sud. Compania a anuntat ca vrea sa il scoata si la export, insa abia dupa ce va face update-ul la Android 4.0loading...

Adauga un comentariu