Diverse

Telefonul mobil ajuta creierul

Publicat: 24 feb. 2011

Telefonul mobil afecteaza creierul utilizatorului. Studiile efectuate arata ca 50 de minute petrecute cu telefonul la ureche afecteaza celulele creierului din acea zona. Nu insa in mod negativ.

Oamenii de stiinta de la institutul de sanatate din SUA care a efectuat experimentul nu au afirmat ca telefonul mobil ar afecta in vreun fel sanatatea oamenilor, informeaza MSNBC.

Ei spun ca nu exista indicii care sa arate ca telefonul mobil provoaca o forma de cancer cerebral, asa cum se banuia pana acum.

In schimb, activitatea cerebrala creste in zona expusa la semnalul receptionat de telefon, spun specialistii. Studiul doctoritei Nora Volkov a fost publicat in revista „Journal of the American Medical Association”.

Fluctuatiile observate de echipa de cercetatori in activitatea creierului sunt similare celor care apar cand oamenii gandesc.

In lumea intreaga sunt utilizate acum aproximativ 5 miliarde de telefoane mobile. Nu exista, pentru moment, studii care sa arate ca telefonul mobil e resposabil de cancerul cerebral.

In viitor, cercetarile vor trebui extinse asupra modului in care telefonul mobil influenteaza sanatatea oamenilor care il folosesc.loading...

Adauga un comentariu