International

Telegraph. Marea Britanie intenționează să renunțe la obligativitatea de autoizolare după infectarea cu COVID

Publicat: 18 ian. 2022
Marea Britanie intenționează să renunțe la obligativitatea de autoizolare după infectarea cu COVID

 

Marea Britanie elaborează planuri conform cărora persoanele infectate cu COVID-19 nu vor fi obligate de lege să se autoizoleze, informează The Telegraph.

Premierul britanic Boris Johnson intenționează să revoce definitv legile de urgenţă privind coronavirusul, întrucât cazurile de COVID din Marea Britanie continuă să scadă, potrivit raportului citat de The Telegraph.

Recomandările oficiale vor rămâne, dar nu vor duce la amenzi sau pedepse legale dacă vor fi ignorate.

Planurile vor fi elaborate în următoarele săptămâni, iar un anunţ este aşteptat în primăvară.

”În general, noile variante ale virușilor tind să fie mai transmisibile, darmai blânde. Speranța mea este că, în cursul acestui an precum și în cel ce urmează, să avem de-a face cu versiuni din ce în ce mai ușoare ale Covid.

Sperăm să avem o relație cu Covid de genul celei pe care o avem cu gripa, în care, în apropierea anotimpului rece, îi protejăm pe cei mai vulnerabili”, a declarat dr. Mike Tildesley, profesor la University of Warwick și membru al Scientific Pandemic Influenza Modelling group (Spi-M).

Săptămâna trecută, secretarul de stat pentru sănătate Sajid Javid a declarat că autoizolarea COVID în Anglia va fi redusă la cinci zile de la şapte, dacă o persoană este depistată negativ la COVID de două ori.

The Telegraph a relatat anterior că guvernul lui Johnson se pregătește și să ridice restricţiile COVID introduse luna trecută pentru a încetini răspândirea variantei Omicron.

 
Adauga un comentariu