Stiri si curiozitati

Teleportare sau disparitii misterioase in muntii Buzaului

Publicat: 16 feb. 2014
3
In 1981 Departamentul Zero, care, desi face parte din SRI, are o activitate mai mult sau mai putin independenta, a fost solicitat sa intervina intr-o zona muntoasa, la Intorsura Buzaului. Zona era foarte retrasa si aproape nelocuita. Doi frati alpinisti se antrenau escaladand o stanca inalta si relativ izolata din masivul muntos, cu pereti abrupti. Unul dintre ei a urcat pana pe la trei sferturi din inaltimea stancii, unde a observat niste semne bizare sapate in piatra si aproape erodate de timp. Cand a ajuns sus, pe platforma ingusta a stancii, s-a aplecat si a ridicat un obiect ciudat de culoare galbena care semana cu un lant, dar in clipa urmatoare a disparut brusc sub privirea inmarmurita a fratelui sau care se afla jos, la baza stancii. A fost alertata Militia, au fost anuntati parintii, aflati la Braila. Initial, autoritatile l-au banuit, pe cel care i-a chemat, ca le ascunde adevarul. Insa tatal fratilor, fost alpinist, a escaladat si el stanca, a ridicat obiectul, si a disparut instantaneu in fata a mai mult de zece martori, scrie totpal.ro.
Au sosit imediat la fata locului mai multi ofiteri de Securitate de la Bucuresti, care au anuntat DZ in aceeasi seara. Zona a fost izolata de o echipa militara pe o distanta de o suta de metri in jurul stancii. Reprezentantii unei alte Directii din Securitate s-au ocupat cu dezinformarea satenilor si linistirea martorilor oculari.

Vezi si Misterul cutremurelor din Bucegi 

In zilele urmatoare un elicopter a fost folosit pentru a cerceta de sus stanca respectiva. Obiectul era un gen de parghie ancorata in piatra stancii. Nu se stie cine, cum, si de ce a facut-o. Scrierea de pe stanca a ramas necunoscuta. Semnele pareau foarte vechi. Lipsiti de experienta si presati de panica creata, cei responsabili au dinamitat stanca. Dar in locul ei a continuat sa ramana un contur straveziu de culoare verde deschis, ca un abur usor. Dupa cateva zile insa, a disparut si el, definitiv.

Vezi si Fratele Sfinxului din Bucegi – Sfinxul din masivul Breazau 

O confirmare a acestor evenimente (descrise de Radu Cinamar in cartea sa, aparuta in vara anului 2004) o gasim chiar intr-un cotidian (ziarul Ziarul) unde se relateaza pe larg despre misterioasele disparitii. Iata un citat semnificativ: “O prima referire la astfel de disparitii face Dan Fodori. El relateaza despre doi braileni (sursa reporterului i-a cerut sa nu le dezvaluie numele), care, in anul 1980, au plecat spre catunul Nucu, dar, intr-un loc numit “La Taharie”, unul dintre ei s-a gandit sa faca o urcare pe una dintre stancile cu forme ciudate din zona. Folosind echipamente de alpinism, tanarul a urcat pana in varf, de unde a strigat la prietenul sau: “Uite ce am gasit!”. S-a aplecat, a ridicat ceva ce parea a fi un lant metalic si… a disparut. O vreme, cel ramas jos a asteptat ca prietenul sau sa termine cu glumele, apoi s-a convins ca s-a intamplat ceva cumplit. L-a anuntat pe fratele disparutului, care a sosit din Braila cu o echipa de zece insi, cativa dintre ei lucrand in Ministerul de Interne. Chiar fratele disparutului a urcat pe stanca. A gasit si el lantul metalic, pe care l-a ridicat si… a disparut si el. Nimeni n-a mai indraznit sa repete “figura”. Cei doi frati, cautati in zadar prin imprejurimi, n-au mai aparut niciodata.”
In primavara anului 1990, Cezar Brad a fost numit director tehnic al DZ, iar in 1992 au fost clarificate raporturile dintre DZ si Presedintia Romaniei. Seful statului a ordonat subordonarea totala si politizarea DZ; insa Cezar i-a prezentat cateva din realitatile socante care au fost descoperite de-a lungul timpului si implicatiile lor enorme in stabilitatea tarii, astfel incat buimaceala Presedintelui a facut loc unui acord asemanator celui vechi, in care DZ este cvasi-independent.
Adauga un comentariu