Stiinta

Televizoarele te vor urmarii si iti vor inregistra emotiile

Publicat: 01 iun. 2011

Televizoarele devin din ce in ce mai inteligente, atat de inteligente, incat, in viitoarul nu foarte indepartat ar putea avea capacitatea de a “ghici” care sunt programele noastre preferate.

Laboratoarele de cercetare NHK, cu sediul in Japonia, testeaza o camera integrata in televizor, care are rolul de a observa telespectatorii, de a le analiza miscarile si expresiile faciale si de a determina gradul de interes pentru un anumit program pe care il vizioneaza, astfel incat sa poata stabili tipul de emisiuni si de reclame pe care il preferi.

Tehnologia ii permite camerei sa te fotografieze in timp ce te afli in fata televizorului. Pozele sunt apoi trimise catre o tableta care le analizeaza, pentru a estima gradul de intereres, concentrarea si sentimentele pe care ti le provoaca programul respectiv, bucurie, furie sau plictiseala. Pe baza acestor informatii, computerul poate afla ceea ce iti place si poate sa faca recomandari.

Pentru multi, ideea de a avea o camera integrata in televizor, care sa ii urmareasca in permanenta ar putea fi de-a dreptul inconfortabila. In plus, majoritatea consumatorilor prefera sa isi aleaga programele preferate mult mai simplu: din telecomanda.loading...

Adauga un comentariu