Sanatate

Temperatura corpului 35°C. În ce cazuri simptomul semnalează o afecțiune

Publicat: 23 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Temperatura corpului 35C. În ce cazuri simptomul semnalează o afecțiune
La o temperatură scăzută 36,5–35 °C, o persoană se poate simți destul de bine

De cele mai multe ori, persoanele când au temperatura corpului 35°C încep să intre în panică suspectând o boală. În general, indicatorii de temperatură corporală sunt individuali și pentru fiecare parte a corpului există propriul interval normal. De asemenea, temperatura corpului se schimbă pe parcursul zilei.

Copiii mici, datorită intensității proceselor metabolice, au un standard mai ridicat de temperatură normală. Pe când, metabolismul persoanelor în vârstă este încetinit, iar temperatura poate fi în mod normal la nivelul de 34-35°C.

femeie care sta culcata si priveste un termometru
Printre cele mai frecvente cauze care provoacă hipotermia se numără perfuzie intravenoasă cu volume mari de soluții neîncălzite

Temperatura corpului 35 °C. Care este cea mai periculoasă valoare

Scăderea temperaturii poate fi endogenă, în cazul unor patologii a organelor interne și termogeneză imperfectă. De asemenea, temperatura poate fi și exogenă, în funcție de condițiile de mediu. Hipotermia exogenă este denumită și hipotermie exogenă. Sarcina sa este de a reduce activitatea funcțională și metabolismul în organe și țesuturi pentru a crește rezistența acestora la deficiența de oxigen.

La o temperatură scăzută 36,5–35 °C, o persoană se poate simți destul de bine. De aici rezultă că această temperatură este o variantă a normei pentru unii oameni. Dacă o persoană se simte rău, este necesar să mergeți la un medic pentru a examina cauza scăderii temperaturii.

Temperatură la o valoare de 35,0–32,2°C este considerată de o severitate uşoară. În timpul acesteia se observă somnolenţă, respiraţie crescută, ritm cardiac și frisoane. Temperatura de o severitate moderată este la nivel de 32,1–27 ° C. În timpul acestor cifre o persoană poate avea delir, respirația încetinește, bătăile inimii încetinesc, reflexele scad, reacție la un stimul extern este mai încetinită.

O severitate crescută a temperaturii este sub 27 °C. La o astfel de temperatură o persoană se află într-un grad extrem de deprimare a cunoștinței. De asemenea, tensiunea arterială este redusă, nu există reflexe, se observă tulburări de respirație profundă, ritm cardiac, echilibrul intern mediul organismului și toate procesele metabolice sunt perturbate.

medic care doreste sa verifice temperatura
O temperatură joasă poate fi observată la femeile însărcinate și în perioada de convalescență după o boală prelungită

Cauze posibile ale hipotermiei. Oboseala fizică și sarcina influențează temperatura corpului

Hipotermia și o temperatură scăzută poate fi provocată de sistemul nervos central și scăderea masei musculare. De obicei, hipotermia poate fi observată la persoanele care muncesc mult și suferă de oboseală fizică și suferă de scăderea ratei proceselor metabolice.

O temperatură joasă poate fi observată la femeile însărcinate și în perioada de convalescență după o boală prelungită. Unii pacienți suferă de o temperatură joasă cauzată de dereglarea tonusului vascular, diverse intoxicații, inclusiv alcool și expunerea la medicamente, inclusiv o supradoză de medicamente antipiretice.

Printre cele mai frecvente cauze care provoacă hipotermia se numără perfuzie intravenoasă cu volume mari de soluții neîncălzite. Hipotermia apare în condiții de temperatură scăzută a aerului și după  o expunere prelungită la haine umede. De asemenea, fenomenul poate fi observat după o ședere lungă în apă rece sau pe obiecte reci. Toți factorii enumerați pot duce la o încălcare a termoreglării, o scădere a producției de căldură și o creștere a pierderilor de căldură.

femeie care tine mana pe frunte si in alta mana tine un termometru in timp ce sta intinsa pe o canapea
Hipotermia și o temperatură scăzută poate fi provocată de sistemul nervos central și scăderea masei musculare

Boli grave însoțite de acest simptom. Malnutriția și paralizia mușchilor

Temperatura corpului poate scădea odată cu paralizia mușchilor sau o scădere a masei acestora care apare cu boli precum siringomielie și leziuni ale măduvei spinării, cu afectarea fibrelor nervoase care inervează mușchii, deficit de calciu și din cauza unor boli ereditare.

Încetinirea metabolică apare o dată cu funcționarea insuficientă cronică a glandelor suprarenale, de exemplu, cu procese autoimune și a glandei tiroide. De asemenea, hipotermia poate fi provocată de boli difuze ale ficatului, rinichilor, cu o scădere semnificativă a nivelului de glucoză, cu hemoglobină redusă și  din cauza unei scăderi a numărului de globule roșii.

La unii pacienți a fost înregistrată temperatura corpului 35 °C din cauza malnutriției și subțierea țesutului adipos subcutanat. Încălcarea termoreglării este observată și o dată cu manifestarea unor efecte traumatice, luare de medicamentoase sau toxice asupra hipotalamusului. Hipotermia poate apărea o dată cu traumatisme multiple extinse sau în timpul unui proces infecțios sistemic.

persoana care verifica temperatura unui copil
Copiii mici, datorită intensității proceselor metabolice, au un standard mai ridicat de temperatură normală

 

Adauga un comentariu