National

Temperaturi intre 28 si 31 de grade Celsius, in urmatoarele doua saptamani

Publicat: 08 aug. 2012
1

Meteorologii estimeaza ca, in urmatoarele doua saptamani, regimul termic va reveni la normal, temperaturile maxime la nivel national urmand sa se incadreze intre 28 si 30 de grade Celsius, ceva mai ridicate in Oltenia, unde vor atinge 31 de grade Celsius.
Conform estimarii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) privind evolutia valorilor termice si a precipitatiilor, valabila pana la data de 20 august, in zona Banatului, valorile termice vor marca o scadere treptata in primele zile ale intervalului analizat (7 – 20 august), iar mediile temperaturilor maxime vor cobori pana la 24 de grade Celsius, pe 11 – 12 august, vremea devenind racoroasa pentru a doua decada a acestei luni. In intervalul 13 – 16 august, se va produce o usoara incalzire, apoi maximele diurne se vor situa in jurul mediilor multianuale ale perioadei si nu vor mai avea variatii semnificative. In prima parte a perioadei de prognoza, sansele de ploaie vor fi foarte reduse. Probabilitatea pentru precipitatii, slabe cantitativ si pe areale restranse, dar insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, va creste dupa data de 11 august. 

Prognoza ANM arata ca, in zona Moldovei, temperatura aerului va fi in scadere accentuata in urmatoarele zile, maximele urmand sa se situeze in jurul valorii de 22 de grade Celsius pe 12 august, cand vremea va deveni racoroasa. O crestere usoara si treptata a temperaturilor va avea loc incepand cu 13 august, pentru ca la sfarsitul intervalului de prognoza mediile pe regiune ale temperaturilor maxime sa atinga 29 de grade Celsius, valoare normala pentru aceasta perioada a anului. La inceputul si sfarsitul perioadei de prognoza, probabilitatea pentru precipitatii va fi foarte redusa. De asemenea, in intervalul 9 – 16 august, sunt prognozate averse, care vor fi mai abundente si se vor semnala pe arii mai extinse in jurul datelor de 11, 12 si 15 august.

Adauga un comentariu