Sport

Tenismenul Novak Djokovic a câștigat o luptă împotriva autorităților din Australia și sute de suporteri sărbătoresc în stradă victoria – FOTO

Publicat: 10 ian. 2022
o femeie ține un steag în mână în timpul protestelor de susținere a lui Novak Djokovic din Australia
Sute de oameni sărbătoresc, în Australia, victoria lui Novak Djokovic

Tenismenul Novak Djokovic a câștigat o luptă în instanță prin care contestă anularea vizei sale pentru Australia, deoarece nu este vaccinat. Avocații lui Djokovic au susținut că anularea a fost nerezonabilă – guvernul a recunoscut acest lucru, iar judecătorul a fost de acord. După aflarea deciziei, sute de suporteri au scandal mesaje de susţinere pentru tenismen.

Vă aducem aminte faptul că Novak nu a fost lăsat să intre în Australia pentru că nu a făcut dovada vaccinării împotriva COVID-19 asta deși acesta trecuse recent prin boală. Nu se știe dacă sârbul va juca în turneul care va începe pe data de 17 ianuarie 2022.

Novak Djokovic a câștigat o luptă împotriva Australiei și sute de suporteri sărbătoresc în stradă victoria

Poliţiştii au flancat mașina neagră când a părăsit birourile avocaților și a manevrat printre mulțimi de pe strada plină din Melbourne.

„Eliberați Novak! Eliberați Novak!” suporterii scandau în jurul mașinii. Încă nu se ştie dacă jucătorul era înăuntru.

Și încă nu se știe dacă guvernul australian a luat o decizie finală privind reanularea vizei lui Djokovic, după ce instanța a decis că acesta va fi eliberat din detenție în urmă cu aproape patru ore. Sunt rapoarte referitoare la faptu lcă Djokovic ar fi fost reținut în Melbourne, acest lucru fiind semnalat de către instituţiile de presă din Servia.

Tatăl jucătorului ar fi spus unor că fiul său a fost „arestat”. Fratele lui Djokovic, Djodje, a fost, de asemenea, citat spunând: „Primim informații că ministrul de Interne este evident deasupra curții”.

Dar nu au existat știri oficiale despre vreo arestare. Paul Sakkal, un reporter politic pentru ziarul australian The Age, spune că afirmațiile de arestare sunt „inexacte”, iar ministrul imigrării din țară încă decide dacă viza lui Djokovic ar trebui să fie reanulată.

Novak Djokovic are dreptul de a intra în Australia, susține judecătorului

Recent, judecătorul care a judecat cazul lui Novak Djokovic i-a dat dreptate tenismenului. Judecătorul a anulat deciziile autorităților australiene și i-au permis acestuia să intre în țară. Vă aducem aminte faptul că, Novak Djokovic, campion en-titre la Australian Open,  a fost reţinut pe aeroport, la Melbourne, după sosirea sa în Australia miercuri, după ce poliția de frontieră australiană şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la viza sa de intrare.

Tenismanul sârb a primit o scutire de vaccinare împotriva COVID-19 din partea organizatorilor turneului pentru a concura la evenimentul care urmează să înceapă pe 17 ianuarie, dar aceasta nu a fost suficientă pentru oficialii de frontieră, care i-au anulat viza după ce Djokovic „nu a reuşit să furnizeze dovezi adecvate care să îndeplinească cerinţele de intrare în Australia”.

 

 
Adauga un comentariu