Actualitate

Tensiune maxima! Deputatul Boldea, executat de locotenentii sai, la Iasi – FOTO, VIDEO

Publicat: 29 nov. 2012

@ O parte dintre membrii retelei de crima organizata, despre care procurorii sustin ca era coordonata de fostul deputat Mihail Boldea, au recunoscut ieri totul la Curtea de Apel Iasi @ Toti cei care au marturisit spera sa fie pusi in libertate cat mai repede si sa primeasca pedepse mai mici @ „Eu sunt un om fara scoala. Vreau sa fiu scos din acest dosar si sa fiu folosit ca martor acuzator. Eu am primit o hotarare de la Boldea. Nu am stiut ca este falsa. Am dat-o si eu mai departe la alti oameni, ca sa fie rezolvata treaba. Daca stiam in ce ma bag… „, a spus unul dintre acuzati @ Pe de alta parte, Boldea a avut o pledoarie emotionanta, in speranta ca va fi pus in libertate @ „Pana acum cateva luni, eu intram pe usa principala in sala de judecata, nu prin boxa celor arestati. Eu nu sunt facut pentru puscarie! Eu m-am imbolnavit, toata familia mea sufera, tatal meu a murit. Vreau sa merg la mormantul tatalui meu”, a spus Boldea

Tensiune maxima la Curtea de Apel Iasi, la termenul de judecata care a avut loc ieri, in dosarul fostului deputat Mihail Boldea! Cinci dintre acuzatii din acest dosar l-au executat pe Mihail Boldea chiar in sala de judecata. Au sustinut ca recunosc savarsirea faptelor, asa cum sunt ele descrise in rechizitoriu. Pe tot parcursul termenului de judecata, Boldea parea sa se distreze, razand foarte mult la tot ce se intampla in sala de judecata. Nici macar faptul ca o parte dintre membrii retelei au recunoscut savarsirea faptelor si au vrut sa primeasca pedepse mai blande pentru aceste recunoasteri, nu l-au impresionat prea mult pe Boldea. Asta, pentru ca el stia ca toate aceste recunoasteri au fost facute in fata unui cadru procesual prea clar. Din discutiile de ieri, din sala de judecata, Mihail Boldea crede ca dosarul va fi intors pe masa procurorilor pentru ca exista o serie de vicii care nu pot fi reparate in faza judecata. Dupa aproape doua ore de dezbateri cu privire la probleme pur juridice, Mihail Boldea a sustinut o pledoarie emotionanta in fata judecatorilor, in incercarea de fi pus in libertate.

„Boldea s-a folosit de noi, cei prosti”

Procesul a inceput dupa ora 12.00. Sala de judecata s-a umplut foarte repede, avand in vedere numarul mare de inculpati din dosar si de rude venite. In momentul in care s-au pus in discutie solicitarile acuzatilor, cei arestati au cerut cu totii sa fie pusi in libertate. Multi dintre ei au sperat sa plece acasa, mai ales ca au recunoscut savarsirea faptelor. „Eu recunoscut totul, asa cum au descris procurorii in rechizitoriu. Eu sunt un om fara scoala. Vreau sa fiu scos din acest dosar si sa fiu folosit ca martor acuzator. Ei au profitat de noi, cei care nu avem scoala, ca doar nu stiu eu sa falsific hotarari judecatoresti. Eu am primit o hotarare de la Boldea. Nu am stiut ca este falsa. Am dat-o si eu mai departe la alti oameni, ca sa fie rezolvata treaba. Daca stiam in ce ma bag… Aici, unii sunt destepti, si altii, prosti. Boldea s-a folosit de noi, cei prosti, si eu nu inteleg ce caut azi in boxa cu arestati”, a declarat, ieri, Stefan Lazar, unul dintre acuzatii din dosar. Dintre cei 19 acuzati din acest dosar, cinci au sustinut ca recunosc totul si ca vor sa fie judecati mai repede decat restul acuzatilor. Cei care au acceptat in totalitate probele procurorilor sunt: Aurica Luchiniuc, Carmen Mirica, Lucian Sava Mirica, Sorin Balaban si Stefan Lazar. Legea prevede ca in cazul in care un acuzat recunoaste totul in fata instantei de judecata si nu mai solicita probe suplimentare in apararea sa va beneficia de o reducere a pedepsei. Pe asta au mizat toti cei care au recunoscut, ca vor primi pedepse mai mici si ca vor scapa mai repede de proces.

Procurorul a cerut mentinerea arestarii

Cand s-a pus in discutie masura arestului preventiv, procurorul de sedinta a cerut instantei ca toti cei arestati sa fie tinuti in continuare in spatele gratiilor. „Inculpatii arestati prezinta in continuare un pericol pentru ordinea publica. Masura arestarii preventive este temeinica, impunandu-se in continuare pentru a se asigura buna desfasurare a procesului penal. Mihail Boldea s-a sustras de la urmarirea penala”, a explicat procurorul Vasile Airinei. Pe de alta parte, inculpatul a incercat sa sensibilizeze aratand ca este nevinovat si ca acest dosar este un rezultat al razboiului pe care l-a purtat cu procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism Galati. „Instanta de judecata de la Galati a fost surda cand am spus ca nu sunt probe pentru a fi arestat. Am fost considerat omul premierului, sunt primul deputat arestat la ordinul DIICOT. Daca voi fi lasat in libertate, nu am de ce sa fug. Vreau sa stau aici, sa-mi dovedesc nevinovatia”, a declarat Boldea. „Pana acum cateva luni, eu intram pe usa principala in sala de judecata, nu prin boxa celor arestati. Am terminat Facultatea de Drept la Iasi, sunt membru in Baroul Galati, am fost deputat in Parlamentul Romaniei, sunt asistent universitar si antrenor sportiv. Eu nu sunt facut pentru puscarie! Am noua luni de cand stau inchis pe nedrept. Eu m-am imbolnavit, toata familia mea sufera, tatal meu a murit. Vreau sa merg la mormantul tatalui meu”, a spus Mihail Boldea in fata judecatorilor.

Vrea sa-si termine teza de doctorat

In ceea ce priveste plecarea sa din tara in momentul declansarii anchetei, acesta a sustinut ca a plecat in vacanta. „Eu am plecat din tara dupa ce am fost audiat. Nu aveam nicio interdictie de a pleca. Kovesi (Laura Codruta Kovesi fostul procuror general al Romaniei – n.r.) si Codrut Olaru (seful DIICOT – n.r.) au confirmat ca eu aveam voie sa plec. Pana si SRI a comunicat ca nu aveam nicio interdictie atunci cand am plecat. Daca dorea sa fiu oprit de la plecare, eram oprit pentru ca eram monitorizat in toata aceasta perioada. Cand am auzit ce valva se face in tara in legatura cu numele meu, m-am prezentat la Consulatul Roman de la Nairobi si le-am zis: «Eu sunt Boldea despre care se tot vorbeste». Eu nu m-am predat, pentru ca nu eram cautat. Eu m-am prezentat pur si simplu ca orice cetatean care vrea sa se apare impotriva unor acuzatii nefondate”, a declarat Boldea. Acesta a mai precizat ca vrea sa-si finalizeze teza de doctorat din arest. „Eu nu pot sa dorm in puscarie. Lucrez la teza de doctorat”, a precizat fostul deputat. Acesta este considerat a fi liderul unei retele de crima organizata specializata in inselaciuni si falsuri. „Membrii gruparii identificau terenuri si imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau ale unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscarii speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului”, sustin procurorii.

Comentarii
  • Are dreptate Boldea oameni de profesie ca el, cu studi, cu fuctie de parlamentar,cu imunitate pentu a jefui,fura,minti,legal ca toti cei din parlamet,senat, deputati så fie pus in libertate. Såraci de ei toti cind sunt prinsi,depistati sunt toti nevinovati! Atunci ne intrbåm cine a distus aceastå tarå prin jaf si a aduso in sclavagism???????????

  • ai vrut bani multi !? ai avut bani multi. acum bucurate de ei. ti-ai batut joc de multi semeni. acum caiestete si ispasesete-ti pedeapsa cu aroganta ta specifica.

  • vreau sa mediatizez despre un aspect petrecut la UNIVERSITATEA PETRE ANDREI .In baza unei hotarari judecatoresti ,Universitatea Petre Andrei din Iasi este obligata la restituirea unei sume bani incasate nejustificat.S-a apelat si la serviciile unui executor judecatoresc ,Lupu Nicolaita Gheorghe Cristian ,care sustine ca nu sunt bani in conturile unversitatii ,dar studentii achita taxele la casieria uiversitatii ,iar salariatii universitatii sunt remunerati.de ce dl executor jud nu-si face treaba pana la capat?vreau sa se scrie la toate ziarele despre acest aspect

  • Esti un gunoi boldea stii ce meriti?sa te violeze clientii pe care i-ai magarit si le-ai luat banii mintindui,ca sunt destui pe la parnae din ei,rupetii rozeta baieti!

  • Sa mearga la puscarie toti!!!asa fac toti de la primarie!!!fac numai acte false si deposedeaza de terenuri oameni necajiti!!!in bucium toate terenurile sint furate de hoti de la primarie cu acte false!! O mizerie de oras plini de hoti si tilhari!!!o sa va schimbam din functii in ***ind va paste puscaria!!!

Adauga un comentariu