International

Tensiuni uriaşe intre China şi SUA! Donald Trump lansează acuzaţii grave la adresa comuniştilor

Publicat: 28 apr. 2020

Preşedintele Donald Trump a reluat luni criticile la adresa Chinei, afirmând că Beijingul ar fi putut opri epidemia înainte ca aceasta să se răspândească pe întreg globul şi a precizat că administraţia sa realizează „investigaţii serioase” asupra evenimentelor, informează Reuters şi AFP.

„Facem investigaţii foarte serioase …Suntem nemulţumiţi de China. Credem că boala ar fi putut fi stopată la sursă. Ar fi putut fi oprită rapid şi nu s-ar fi răspândit în lumea întreagă” a declarat Trump în conferinţa de presă de la Casa Albă.

„Sunt multe modalităţi prin care putem să le angajăm responsabilitate şi realizăm o anchetă foarte serioasă” în legătură cu acest subiect, a adăugat preşedintele SUA.

Donald Trump a fost întrebat de un reporter în legătură cu un editorial apărut în revista germană Bild care solicita Beijingului să plătească Germaniei 165 de miliarde de dolari despăgubire.

„Vorbim de mult mai mulţi bani”, a răspuns preşedintele miliardar. „Nu am stabilit încă suma finală, dar este foarte ridicată”, a adăugat el. „Nu au fost daune doar în SUA, ci în lumea întreagă”, a explicat Trump, potrivit AFP.

„Nu vom uita niciodată aceşti oameni care au fost sacrificaţi din cauza unei incompetenţe sau poate a altceva, într-un moment în care ei ar fi putut proteja lumea”, a mai declarat preşedintele american.

În ultimele săptămâni, Donald Trump a acuzat China că a întârziat să informeze lumea în legătură cu amploarea extinderii epidemiei şi că nu a comunicat numărul exact al deceselor provocate de COVID-19.

Administraţia sa nu a exclus nici posibilitatea ca noul coronavirus să se fi răspândit, accidental, dintr-un laborator de cercetare asupra liliecilor din Wuhan.

Pe 18 aprilie, preşedintele Donald Trump a avertizat China că s-ar putea confrunta cu „consecinţe” dacă este „responsabilă în mod conştient” de pandemia noului coronavirus.

Comentarii
  • Bravo!!!!!!!!!!!!!!!!! America!Bravo!!!!!!!!!!!!!!!!! America! China trebuie sa plateasca daune tuturor tarilor lumii pentru bomba biologica. China a distrus planeta sa fie distrusa si China de catre noi! Pana cand o tara mizerabila care moare de foame distruge lumea cu arme biologice de distrugere in masa? S-a intamplat de prea multe ori in mod intentiont! CHINA SA PALATEASCA DAUNE URIASE TUTUROR TARILOR LUMII!!! CHINA SA MANNACE TOATE CADAVRELE DE COVID CHINEZESC DIN INTREAGA LUME! CHINA ESTE VINOVATA SI TREBUIE SEVER SANCTIONATA!

  • IATA MONSTRUL NEBUN COMUNIST CARE A DISTRUS PLANETA!!!! NU POATE SA-I ZBOARE NIMENI CREIERASII NEBUNI??? CHINA DISTRUGE LUMEA SI ECONOMIA MONDIALA SI CHINA ACUZA INVERS CA NOI, PLANETA , ALTE TARI ALE LUMII AU DISTRUS CHINA SI PLANETA . ASA E CAND UN DICTATOR NEBUN CONDUCE UN POPOR NEBUN, TREBUIE OMORAT CAT MAI REPEDE ACEST COMUNIST XI IMPING CA SA NU MAI DISTRUGA PLANETA! BOMBA BIOLOGICA ESTE A CHINEI, CHINA INCEARCA CU DISPERARE SA DEA VINA PE ALTE TARI CA AR FI BOMBA ALTOR TARI, INLOC SA-SI RECUNOASCA VINA MACAR DE DATA ASTA DAR…. SINGURUL LUCRU CARE TREBUIE FACUT ESTE CA CHINA TREBUIE RASA DE PE FATA PAMANTULUI, SA FIE DISTRUSA CHINA SI DICTATORUL COMUNIST NEBUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RASA MIZERABILA, RASA SPURCATA , RASA MIZERABILA RAS SOPURCATA SI DIRECTORUL ORGANIZATIEI MONDIALE A SANATATII CARE ESTE ALIATUL CHINEI IN ACEST RAZBOI SI ACOPERA URMELE BOMBEI BIOLOGICE A CHINEI TREBUIE TRIMIS URGENT LA PUSCARIE PE VIATA PENTRU GENOCID MONDIAL

  • Astia doi de mai sus sunteti IMBECILI complet!!! Voi va dati seama ca vorbiti de CHINA? Poate cea mai mare putere a lumii, cel putin economic? Nimeni, oricat de nebun ar fi, nu va fi suficient de nebun incat sa se angajeze intr-un razboi „totul, sau nimic” cu China si sa riste pierderi umane si economice incomparabil mai mari decat a facut pandemia. Dar nici circul de pe scena lumii nu va vad capabil sa il vedeti si tot la cei doi de mai sus ma refer. Sau sunteti…agitatori de meserie.

  • mai tu esti tare prost!!!!! ce sa ne dam seama ca vorbim de china, mai?o planeta moare si tu mannaci kkt comunistule ca sa nu vb de china ?te -a nascut ma ta in fan la china si ai mancat sobolani si tu de esti idiot ca presedintele chinei si chinezii???? ce kkt de putere a lumii??? china este o tar fff saraca dezinformatule sub dictatura comunista care isi infometeaza chinezii . ESTI PROST RAU, MURIM TOTI SI SA TACEM ADICA DUPA TINE! BA DA CHINA A INCERCAT DE MAI MULTE ORI SA DISTRUGA TOATA LUMEA DAR ACUM IN FINAL A REUSIT SI ISI VA PRIMI PEDEAPSA, VAD CA ESTI CHINEZ SI TE FT IN GURA DU-TE SI MANNACA SOBOLANII TAI ACOLO IN TARA TA CU PRESEDINTELE TAU COMUNIST, DICTATORUL CHINEI ESTE NEBUN , UNUL CARE DISTRUGE TOATA PLANETA ESTE NEBUN SI TU REPET ESTI UN MARE PROST MERITI FRUMOS UN COVID LETAL CA SA NU MAI IEI APARAREA CHINEI CAND TOTI MURIM DIN CAUZA CHINEI

Adauga un comentariu