Actualitate

Tensiuni uriaşe la Marea Neagră! SUA trimite nave de război pe fondul conflictului din Ucraina, iar Rusia lansează un avertisment dur

Publicat: 14 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tensiuni uriaşe la Marea Neagră SUA trimite nave de război pe fondul conflictului din Ucraina iar Rusia lansează un avertisment dur
Două nave de război au fost trimise de SUA la Marea Neagră pe fondul unor tensiuni între Rusia și Ucraina

Moscova a avertizat marți Statele Unite să își mențină navele de război departe de peninsula Crimeea ocupată de Rusia, numind că o provocare desfășurării lor în Marea Neagră. Totul vine după ce Ucraina a acuzat Rusia că vrea pornirea unui război și intenţionează să ocupe țara.

Rusia a anexat Crimeea de Ucraina în 2014 și două nave de război americane urmează să sosească în Marea Neagră săptămâna aceasta, pe fondul unei escaladări a luptelor din estul Ucrainei, unde forțele guvernamentale s-au luptat cu trupele susținute de Rusia într-un conflict pe care Kievul îl spune că a ucis 14.000 de oameni.

Rusia acumulează forţe armate mari la granița de est a Ucrainei

Desfășurarea are loc în timp ce Occidentul trage un semnal de alarmă cu privire la ceea ce spune că este o acumulare mare și inexplicabilă a forțelor rusești aproape de granița de est a Ucrainei și în Crimeea. Rusia a declarat că își mișcă forțele în jur după cum consideră potrivit, inclusiv în scopuri defensive.

Vice-ministrul rus de Externe, Sergei Ryabkov, a fost citat marți de agențiile de presă ruse ca avertizând navele de război americane din Marea Neagră să se mențină la distanță, spunând că riscul incidentelor nespecificate este foarte mare.

„Nu este absolut nimic ca navele americane să facă în apropierea țărmurilor noastre, aceasta este pur și simplu o acțiune provocatoare. Provocatoare în sensul direct al cuvântului: ne testează forța, ne joacă pe nervi. Nu vor reuși”, a spus Ryabkov citat ca spunând.

„Avertizăm Statele Unite că va fi mai bine pentru ei să stea departe de Crimeea și de coasta noastră de la Marea Neagră. Va fi spre binele lor”.

Pentagonul a refuzat să discute despre desfășurarea navelor, spunând doar că armata SUA trimite în mod obișnuit nave în regiune.

Flota Rusiei de la Marea Neagră are sediul în Crimeea și are facilități puternice de rachete și radar pe peninsulă. Surse de informații ucrainene au declarat pentru BBC că forțele suplimentare se ridică la 16 grupuri tactice ale batalionului, care ar fi de până la 14.000 de soldați. În total, potrivit președinției ucrainene, Rusia are acum aproximativ 40.000 de soldați detașați la granița de est și aproximativ 40.000 în Crimeea.

Rusia a ameninţat cu o intervenţie militară Ucraina

De curând, mai mulţi oficiali din Rusia printre care şi Dmitry Kozak a spus explicit că va interveni militar în Ucraina dacă vorbitorii de limbă rusă din regiune sunt ameninţaţi în vreun fel.

Rebelii separatişti susținuți de Rusia și trupele ucrainene s-au ciocnit în estul țării. De asemenea, Rusia a mobilizat trupe la granița cu Ucraina.

Conflictul dintre Ucraina și Rusia este unul vechi și a început odată cu anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia. De atunci, între cele două țări au loc conflicte armate. Totuși, în mod indirect. Vorbim despre faptul că forțele din Ucraina se luptă cu separatiștii pro-ruși care ar fi susținuți de Moscova, deși oficialii din Rusia au negat acest lucru în repetate rânduri.,

În 2014, Rusia a intrat în clonflict cu Ucraina după ce prima țară a anexat Crimeea. Moscova a susţinut şi susţine că anexarea Crimeii este conformă cu normele dreptului internaţional şi cu prevederile Cartei Naţiunilor Unite. În timp ce Ucraina a calificat acest lucru ca pe o încălcare gravă a tratatelor de pace. De altfel, Ucraina a reclamat Rusia la CEDO referitor la această speță.

 

Adauga un comentariu