National

Tensiunile continuă în interiorul PNL. Florin Cîțu, SMS-uri pentru colegi: „Pe bune, Florine? Nu mai spui tuturor că mă dai afară”

Publicat: 24 sept. 2021
Florin Cîțu la o conferință de presă
Premierul Florin Cîțu

Un deputat PNL din echipa lui Ludovic Orban publică un SMS semnat de Florin Cîțu, mesaj primit în campania internă pentru Congresul de sâmbătă.

Textul SMS-ului este:

„Salut, KOCSIS ALEXANDRU!

Un vot pentru mine e un vot pentru PNL la guvernare, pentru creștere economică și investiții.

Cu respect, Florin Cîțu”.

Deputatul spune că îl votează pe Ludovic Orban.

„Pe bune, Florine? Nu mai spui tuturor că mă dai afară dacă o sa câștigi? Acum îmi ceri votul? Rămân consecvent, votez cu Ludovic Orban”, spune Kocsis pe pagina sa de Facebook.

Premierul Florin Cîțu, despre Congresul PNL: „Se va purta mască”

Premierul Florin Cîțu a dat detalii de spre modul în care se va desfășura Congresul PNL în condițiile noilor norme impuse de evoluția pandemiei de Covid-19.

„La congresul PNL se va purta mască. Este legal pentru că este un spațiu de 3 metri pătrați de persoană. Sunt 15.000 de metri pătrați deci 5.000 de persoane maxim și se poate ține în condiții de legalitate. Până la urmă trebuie să mergem spre normalitate, avem vaccin, avem certificat, nu putem să ne oprim de fiecare dată”

În ceea ce privește restricțiile pentru persoanele vaccinate, premierul consideră că cei vaccinați ar trebui săși vadă de viață fără niciun fel de restricții

„Nu ar trebui să existe restricții pentru persoanele vaccinate. Persoanele vaccinate ar trebui să-și vadă de viață”, a declarat Florin Cîțu

Florin Cîțu, despre vaccinarea obligatorie anti-Covid-19: „Discuţia o voi avea cu experţii”

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat miercuri că trebuie să discute în prealabil cu experţii despre posibilitatea vaccinării obligatorii a anumitor categorii de personal, menţionând că susţine în continuare ca angajaţii din domeniul sanitar neimunizaţi să plătească pentru testare.

Precizările au fost făcute în contextul în care, marţi, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale.

„Propunerile trebuie să vină de la experţi, nu trebuie să vină doar de la noi, politicienii. Nu putem să spunem: vaccinarea obligatorie. Până la urmă, trebuie să ne gândim ce se întâmplă dacă cineva face vaccinarea obligatorie în sistemul medical şi dacă cineva chiar nu vrea să se vaccineze. Care sunt paşii următori? Îi desfiinţăm contractul de muncă? Ce facem? Până la urmă, trebuie să gândim toţi paşii, dacă ceva devine obligatoriu.

De aceea eu eram adeptul acelei testări, pentru că orice pacient care merge la un spital se testează pe banii lui. Mi se pare normal ca şi în partea cealaltă, medicul, dacă nu vrea să se vaccineze, să se testeze tot pe banii lui, pentru a nu îmbolnăvi un pacient care s-a testat pe banii lui. Discuţia despre vaccinarea obligatorie daţi-mi voie să o am cu experţii. Dacă o să fie concluzia că aceasta este cea mai bună soluţie, eu sunt de acord”, a arătat Cîţu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Adauga un comentariu