International

Tentativă de otrăvire a lui Donald Trump cu ricină, o substanță de 6000 de ori mai puternică decât cianura

Publicat: 21 sept. 2020
Tentativă de otrăvire a lui Donald Trump
O femeie a încercat să-l otrăvească pe Donald Trump cu o substanță de 6000 de ori mai puternică decât cianura

Tentativă de otrăvire a lui Donald Trump. O persoană suspectă a fost arestată după trimiterea unui plic care conţinea otravă, ricină, preşedintelui american Donald Trump. Anunțul a fost făcut duminică de autorități.

Alertă la Casa Albă după ce s-ar fi încercat otrăvirea președintelui american Donald Trump. Autoritățile au descoperit un plic adresat lui Donald Trump, care conținea o substanță letală foarte puternică. Persoana suspectă a fost arestată deja.

„Confirm că a fost făcută o arestare la Peace Bridge, la Buffalo, New York”, a declarat pentru AFP Aaron Bowker, un responsabil vamal, referindu-se la podul care uneşte Canada de statul New York. „Ancheta este în curs”, a adăugat el.

Suspectul este o femeie care avea asupra sa o armă de foc în momentul arestării, potrivit mai multor media americane. Un responsabil guvernamental a precizat, sub protecţia anonimatului, că astăzi femeia va ajunge în faţa unui judecător.

Tentativă de otrăvire a lui Donald Trump

Presa americană a făcut cunoscut că autorităţile au interceptat un plic care conţinea ricină şi îi era adresat preşedintelui Donald Trump. Scrisoarea fusese descoperită mai devreme în cursul săptămânii şi nu ajunsese până la Casa Albă, potrivit cotidianului New York Times şi postului de televiziune CNN.

Jurnalul a adăugat că scrisoarea ar fi fost trimisă din Canada. Corespondenţa adresată Casei Albe este mai întâi inspectată şi apoi triată în depozite de lângă Washington. Potrivit CNN, conţinutul plicului a fost testat de mai multe ori într-unul din aceste depozite, prezenţa ricinei fiind confirmată.

Ricina este cea mai toxică substanţă din regnul vegetal, de 6.000 de ori mai puternică decât cianura. Este vorba de o substanţă mortală în caz de ingerare, inhalare sau injectare şi împotriva căreia nu există antidot.

În Statele Unite a început votul anticipat

Totodată, în America a început procesul de votare anticipată în persoană. Deocamdată, acesta se derulează de vinerea trecută în patru state americane pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie. Astfel, alegătorii se pot prezenta la urne în Dakota de Sud, Minnesota, Virginia şi Wyoming.

Cele mai multe state americane şi capitala federală Washington D.C. permit votul anticipat fără ca alegătorul să prezinte o justificare. De asemenea, în multe state cetăţenii îşi pot trimite opţiunile de vot prin poştă. Carolina de Nord a fost primul stat care a început să le distribuie alegătorilor buletine de vot prin corespondenţă acum două săptămâni.

Preferinţa pentru votul anticipat a crescut în ciclurile electorale recente în cadrul unui efort de simplificare a procesului. Acest tip de vot este impulsionat acum de temerile legate de răspândirea coronavirusului în condiţii de aglomeraţie la secţiile de vot.

În altă ordine de idei, se așteaptă noi informații cu privire la această tentativă de otrăvire a lui Donald Trump.

Adauga un comentariu