Actualitate

Teodor Meleșcanu în calitate de șef al SIE l-a atenţionat pe Victor Ponta că nu o să câștige alegerile prezidențiale

Publicat: 29 nov. 2021
Teodor Meleșcanu în calitate de șef al SIE l-a atenţionat pe Victor Ponta că nu o să câștige alegerile prezidențiale
Teodor Meleșcanu a declarat că l-a avertizat pe Victor Ponta că nu va câștiga alegerile prezidențiale

Dezvăluiri interesante făcute de fostul șef al Serviciului de Informaţii Externe. Teodor Meleșcanu a răspund la mai multe întrebări în cadrul unei emisiuni de la un post de televiziune. Se pare că Victor Ponta a fost avertizat de Teodor Meleșcanu care ocupa funcția de șef al SIE că nu o să câștige alegerile prezidențiale.

Vă aducem aminte faptul că Victor Ponta a candidat din partea PSD la alegerile prezidențiale din 2014 împotriva lui Klaus Iohannis.

Teodor Meleșcanu, fost șef al SIE avea informaţii că Victor Ponta nu va câștiga alegerile prezidențiale

Victor Ponta a dezvăluit la emisiunea prezentată de Denis Rifai că l-a avertizat pe Victor Ponta că nu va câștiga alegerile prezidențiale. Fostul şef al SIE a declarat că avea informaţii în acest sens şi că a avut o conversaţie cu Victor Ponta și cu Sârbu pe această temă:

„Victor Ponta era în campania electorală atunci. Dacă unii zic că a fost (n.r. ofițer SIE), habar n-am, nu ține de directorul SIE. Asta nu înseamnă că nu există legături cu domnul Sârbu, am fost colegi în Parlament dar niciodată prieteni. Eu personal am avut o discuție cu Victor Ponta și socrul său la Vila Lac 1 și i-am spus foarte clar și deschis că nu poate fi ales și nu poate câștiga alegerile pentru că lucrurile stau altfel.

Era un punct de vedere ca rezultat al informațiilor din toate părțile. În calitate de șef SIE știam că nu va câștiga și i-am zis. A zis că bine, vom merge înainte. I-am zis că nu e bine să candideze pentru că nu va câștiga. Sunt informațiile mele, nu sunt pentru televizor”, a mai declarat Teodor Meleșcanu.

La acea dată și Traian Băsescu a vorbit despre candidatura lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale. Fostul președinte a declarat că fostul lider PSD a intrat deja erodat în alegeri:

”Pot să rezum într-un cuvânt? De prost. Ponta a intrat erodat, a intrat cu mincinos, a intrat cu RAFO, a intrat cu Oltchimul. Klaus Iohannis a venit că floarea de colţ din Sibiu. Eu eram o umbră, de ce să te baţi cu umbrele?!”, a spus Traian Băsescu.

 

A fost, sau nu, Victor Ponta agent acoperit SIE?

Teodor Meleșcanu a vorbit şi despre informaţiile apărute în spaţiul public referitor la calitatea de agent acoperit al SIE al lui Victor Ponta. Fostul șef al informaţiilor externe a declarat faptul că nu a avut această informare şi desconspirarea unui agent secret este considerată faptă penală:

„Potrivit legii, descoperirea unui ofițer de informații este faptă penală. I-am făcut lui Traian Băsescu o scrisoare în care i-am prezentat toate prevederile legale. Cei acoperiți nu-i știe nimeni, decât o persoane care i-au luat în primire. Altfel ar fi o mascaradă cu ceea ce înseamnă agenții acoperiți. Dânsul mi-a răspuns, am mai trimit o a doua scrisoare cu elementele astea despre modul de funcționare a serviciului, a mai cerut încă o dată, deci scrisoarea a treia, trei scrisori am trimis, ultima dată am fost personal cu ea și i-am zis că dacă sunt probleme demisia e pe masă”, a spue Meleșcanu.

Potrivit legii, personalul Serviciului de Informaţii Externe nu poate să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora.

Renumitul jurnalist, Sorin Rosca Stănescu, declara in 2017 faptul că Victor Ponta a fost agent al SIE:

”Sa amintim. Ultimul si cel mai relevant caz a fost Victor Ponta. Si Sebastian Ghita. Ponta a fost agent al SIE. A fost recrutat, am spus si cand a fost, a spus-o si Traian Basescu, a avut o misiune foarte clara, este o realitate (…) Mihai Razvan Ungureanu a fost la SIE, premier, s-a intors la SIE” a spus jurnalistul Sorin Rosca Stanescu în 2017.
Adauga un comentariu