Magazin

TEORIA BOMBA A SECOLULUI! Arsenie Boca ar fi fost RASTIGNIT intr-un loc secret de ASASINII lui Ceausescu

Publicat: 09 sept. 2016
1
Moartea lui Arsenie Boca, duhovnicul supranumit Sfantul Ardealului, a generat multe teorii, dintre care una starneste fiori: asasinat prin rastignire intr-un loc secret, in care acesta se izolase pentru a scapa de prigoana Securitatii comandate de Nicolae Ceausescu.
 
Presupusa schingiuire facuta de securisti, otravirea lui Arsenie Boca sau iradierea acestuia nu sunt decat niste scenarii provocate de unii oameni care au dorit popularitate. Maicutele care au grija de fosta chilie dintr-o padure de langa Sinaia, unde duhovnicul a trait in ultimele clipe ale vietii, au dezvaluit care este adevarul. Astfel, Boca avea probleme cardiace si a presimtit ca va muri inca din toamna anului 1988, cand de altfel le-a spus adio de la credinciosii de la Prislop.
 
„A murit de moarte naturala, nimeni nu l-a omorat. Sunt tot felul de povesti, bazaconii, sa ma iertati. Toata lumea adauga folclor dupa folclor ca sa infloreasca,  dar nu este adevarat. Parintele a murit de moarte naturala. Am inteles ca a avut probleme cu inima inca din tinerete. Chiar cu o luna inainte inca se plimba prin curte. Si-a prevazut sfarsitul, e adevarat, si in 88 parca si-a luat ramas bun din Prislop si in primavara lui 89 din Draganescu, de la credinciosii de acolo. Dansul stia ca se va duce”, a declarat maicuta Maria, care face parte dintr-un grup de 12 maicute care au ramas unite inca de pe vremea cand duhovnic le era Arsenie Boca.
 
Inainte de a muri, Sfantul Ardealului le-a spus ca nu doreste ca oamenii sa vina la chilia din padure dupa ce el nu va mai fi, iar maicutele incearca sa-i respecte dorinta.

„Prislopul e deja invadat de oameni, maicile nu-si mai gasesc timp sa se adune sufleteste, ar trebui intr-un fel conceput un traseu care sa ocoleasca manastirea. Nu se poate asa, afluxul acesta de mireni si nu vrem sa se intample si aici acelasi lucru. Lucrurile sunt mult mai sfinte si mult mai serioase si parintele insusi a fugit de slava asta desarta de doi bani, sa ma iertati, si acum sa aiba parte de asa ceva, pe noi de doare foarte mult. Nu se poate sa-l coboram la nivelul acesta! A fost de o inaltime sufleteasca deosebita”, a mai precizat maicuta Maria. „Avea chilia dansului unde a ramas totul neschimbat, nici pat, nici asternut… a ramas exact asa cum a fost ca in ziua in care a murit. Nu ne permitem sa facem acolo modificari si nu va fi data spre vizitare. Nu pe asemenea lucruri punea pret parintele si ar fi trist din partea noastra sa facem acest lucru”, a mai explicat maicuta.

Adauga un comentariu