Boli si tratamente

Teorie confirmata inca o data: grapefruitul ajuta in tratarea diabetului

Publicat: 23 dec. 2010

Narigenin, antioxidantul care ofera gustul amar fructului poate avea acelasi efect ca doua dintre medicamentele utilizate in tratamentul diabetului zaharat de tip 2, au declarat oamenii de stinta.

Diabetul apare atunci cand organismul este incapabil sa produca suficienta insulina pentru reglarea, in mod corespunzator, a nivelului de zahar din sange. Naringenin stimuleaza cresterea sensibilitatii organismului la insulina. Contribuie si la mentinerea greutatii normale a bolnavilor, aspect foarte important in tratamentul diabetului zaharat.

Dupa ce mancati, nivelul de zahar din sange creste, iar ficatul elibereaza o serie de acizi grasi sau lipide, pe care ii stocheaza. Cresterea in greutate afecteaza in mod negativ sanatatea celor care sufera de diabet si reduce eficienta insulinei. Oamenii de stiinta au descoperit ca naringenin stimuleaza ficatul sa arda grasimile in loc sa le depoziteze. De asemenea, cercetatorii au confirmat ca efectul acestui antioxidant este asemanator cu cel al fenofibratului si rosiglitazonei, doua dintre medicamentele hipolipemiante, utilizate in controlul diabetului zaharat de tip 2. Beneficiile sunt reprezentate de faptul ca antioxidantii din grapefruit actioneaza intocmai ca toate aceste medicamente la un loc.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit