Local

Ţepar imobiliar, condamnat definitiv cu executare de judecătorii ieşeni. La un moment dat a susţinut că este reprezentantul unui miliardar român

Publicat: 14 ian. 2022

Decizie de ultimă oră a judecătorilor ieşeni. Florin Goșman, un ţepar imobiliar din Iaşi, care susţinea la un moment dat că este reprezentantul unui miliard român a fost condamnat definitiv la 5 ani și 2 luni de închisoare cu executare.

„Instanța respinge, ca nefondate, apelurile promovate de apelantul inculpat Goşman Florin Cristian şi de apelanta C.A., în calitate de moştenitor legal al părţii civile P.L. Admite apelul promovat de Ministerul Public. Urmează ca inculpatul Goşman Florin Cristian să execute în final o pedeapsă principală rezultantă de 4 ani, 10 luni şi 485 de zile de închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu contravin prezentei decizii. Definitivă”, au precizat judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași.

Florin Cristian Goșman, condamnat din nou pentru o țeapă!

Acest proces al lui Florin Cristian Goșman a început pe data de 24 mai 2017. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis atunci în judecată pe individ, sub acuzația de înșelăciune.
Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de 3 ani, Florin Cristian Goșman ar fi păcălit două persoane, un bărbat și o femeie. Oamenii legii spun că, în februarie 2009, individul l-ar fi păcălit pe Vasile I. Totuși, pentru acea faptă, procesul a încetat. De asemenea, oamenii legii au susținut că, în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, respectiv în perioada martie 2016 – martie 2017, acesta ar fi păcălit și o femeie, pe Lucia P. În acest caz, prejudiciul a fost calculat la 40.000 de lei.

Pedepsit în trecut, după ce a comis fapte similare

În urmă cu câteva luni, magistrații din cadrul Curții de Apel Iași l-au condamnat definitiv pe Florin Cristian Goșman (44 de ani) la 4 ani și 2 luni de închisoare, pentru tentativă de înșelăciune și înșelăciune. De asemenea, acesta a fost obligat de prima instanță la plata către o parte civilă a sumei de 38.232 de lei, cu titlu de daune materiale.
Pe 16 februarie 2017, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că Florin Goșman ar fi indus în eroare o femeie, determinând-o să îl împuternicească să îi vândă o suprafață de teren pe care aceasta o avea. Oamenii legii au precizat că acesta a vândut terenul sub prețul pieței și nici nu i-ar fi dat femeii banii respectivi.

A spus că este reprezentantul unui miliardar celebru!

La audieri, femeia a declarat că nu avea cunoștință de existența vreunui astfel de act. Apoi, aceasta a fost obligată să vândă o bucată de teren cu suma de 8 euro/mp, nicidecum cu 20/mp, așa cum intenționa ea. Anchetatorii au ajuns la concluzia că femeia a fost păgubită în final cu suma totală de 26.400 de euro, în urma acțiunilor lui Florin Cristian Goșman. Mai mult, la audieri, cumpărătorul terenului, Bogdan V., a spus că a găsit anunțul postat de Goșman pe Internet, l-a contactat și i-a spus că vrea să cumpere un teren în zonă, iar acesta din urmă i-ar fi spus că „pământul îi aparține bunicii sale, Maria C., și că vrea să vândă pentru a-l ajuta cu plata unor datorii”.

„Inculpatul a profitat de vârsta persoanelor vătămate, de mediul din care acestea provin, de faptul că nu aveau cunoștințe juridice și că nu aveau capacitate de a analiza cu atenție înscrisurile pe care le întocmesc și hârtiile pe care le semnează. Inculpatul s-a prezentat ca fiind jurist, reprezentant al omului de afaceri Ion Țiriac sau al unor investitori străini, de aici rezultând din start intenția inculpatului de a induce în eroare persoanele vătămate. De asemenea, în ambele cazuri, inculpatul s-a prezentat ca fiind nepotul persoanelor vătămate în fața cumpărătorilor terenurilor respective, aspecte confirmate de martori”, au subliniat procurorii.

 

Adauga un comentariu