Titlurile zilei

Țeparul Adrian Acostoaiei face afaceri cu Cristian Stanciu, patronul FEG! Teren combinat în Pădurea Ciric din Iași – GALERIE FOTO

Publicat: 06 mai 2022
Cristian Stanciu, patronul FEG Iași, afaceristul Adrian Acostoaiei și zona în care funcționează localul The Secret de la Pădurea Ciric
Consilierii județeni Adrian Acostoaiei și Cristian Stanciu au ajuns să facă afaceri împreună, la mijloc fiind un teren din Pădurea Ciric

Un blat de zile mari în Consiliul Județean Iași, între afaceristul țepar Adrian Acostoaiei și Cristian Stanciu, consilier județean PSD și patronul FEG. Consilierul județean ex-PMP, Adrian Acostoaiei, își pregătește trecerea la PSD, ajutat de patronul Fundației FEG. Cei doi au afaceri împreună, în zona de agrement de la Pădurea Ciric

Doi consilieri județeni de la două partide diferite fac afaceri oneroase împreună. Adrian Acostoaiei, recent exclus din PMP Iași, a închiriat un teren de la Cristian Stanciu, consilier județean PSD și patronul Fundației Ecologice Green (FEG), aflat în zona bazei de agrement de la Pădurea Ciric. Pe locul respectiv funcționează un local de vară, „The Secret”, deținut de firma The Secret Land SRL, societate administrată de Cătălina Acostoaiei, soția consilierului județean, și de Andreea Ghiorghică, sora acesteia.

Blat Adrian Acostoaiei – Cristian Stanciu în CJ Iași! Afaceri în Pădurea Ciric

Cristian Stanciu a intrat în posesia unui teren din zona Ciric în urmă cu circa patru ani. Zona de agrement a fost ciopârțită în ultimii ani, terenurile ajungând la mai multe persoane, printre care și familia Stanciu. În urmă cu zeci de ani, terenurile erau administrate de marile fabrici ieșene, Nicolina, Terom, Combinatul de Fibre Sintetice, Fabrica de Ulei. În ultimii ani, terenurile societăților falimentare au fost vândute unor diverși afaceriști care s-au apucat de construit în zonă.

Cristian Stanciu a pus mâna pe un teren al fostei Întreprinderi Regionale de Electricitate (IRE) Iaşi şi al fostului Trust de Construcții Iaşi. Tranzația s-a făcut în cel mai mare secret. În plus, surse din mediul administrativ au arătat că terenul nu a fost intabulat, astfel încât Cristian Stanciu a evitat să se expună și mai mult. Pe locul respectiv a apărut Baza de Agrement FEG, spațiu care apoi a fost închiriat firmei The Secret Land SRL. Cristian Stanciu a făcut o avere pe spatele Primăriei Iași, de pe urma închirierii la prețuri de nimic a unor spații din oraș.

Petrecere PSD Iași cu sprijinul lui Adrian Acostoaiei

Pe terenul respectiv au fost făcute ulterior mai multe sindrofii. Recent, de 1 mai 2022, la baza respectivă a fost organizată petrecerea de 1 mai a filialei municipale PSD. Pesediștii s-au folosit de scena și sonorizarea pusă la dispoziție de firma The Secret Land SRL și chiar de micii și berea aduse de la localul lui Adrian Acostoaiei de lângă Primăria Iași. Localul „La Prânz” de pe strada Sfântul Sava a fost reclamat de clienți pentru calitatea proastă a preparatelor culinare și serviciilor oferite clienților.

La petrecerea de la Ciric au participat Maricel Popa, liderul organizației județene, Bogdan Balanișcu, actualul lider de la municipiu, dar și Cristian Stanciu, consilier județean PSD.

Adrian Acostoaiei vrea să treacă la PSD Iași

Adrian Acostoaiei vrea să treacă la PSD în perioada următoare, totul fiind intermediat de Cristian Stanciu. Exclus din PMP Iași, după tentativa de puci pentru preluarea organizației, Adrian Acostoaiei caută să se reorienteze rapid pentru a nu rămâne în afara politicii. Contactat telefonic pentru a comenta cum a închiriat terenul de la Stanciu pentru a deschide localul The Secret Land, Adrian Acostoaiei a refuzat să explice aceste detalii.

Firma The Secret Land SRL a fost înființată în anul 2020. A avut o cifră de afaceri de aproape 100.000 de lei, un profit de 92.000 de lei și datorii de 3.000 de lei. Firma nu a trecut niciun angajat.
Pe de altă parte, nici Cristian Stanciu, patronul FEG Iași, nu a vrut să dea detalii despre cum a ajuns să dețină terenul și nici cum a încheiat vreun contract cu Acostoaiei.

„Asta e grija ta? Sunt informații confidențiale, în baza unui contact, care nu vă privesc”, a spus Cristian Stanciu.

Concert de manele în Pădurea Ciric la clubul lui Acostoaiei

Un concert de manele va avea loc astăzi, 6 mai 2022, în Pădurea Ciric, în spațiul unde funcționează localul deținut de Adrian Acostoaiei. Intrarea la concertul susținut de unii DJ din țară va costa 50 de lei pentru amatorii acestui gen muzical. Concertul Maneliada – „Mare Sukarime” cuprinde electro-manele, dar și prestația DJ-ilor Candino-D și de MC XIII.

„De la Florin Salam la Fisher, melodii de fotbal sau despre mama la copii, avem tot ce-ți trebuie ca să te bucuri de bere, vin, whiskey, gin și să iubești din plin”, se arată în anunțul concertului.

Afacerea făcută de tandemul Adrian Acostoaiei și Cristian Stanciu în Pădurea Ciric ar trebui cercetată de autoritățile statului.
Comentarii
  • in sfarsit se intoarce si oficial la psd. cocheteaza si colaboreaza de ani buni . acum are sansa lui de a se intregi cu grupul dorit – de aici si tot spectacolul pe care il face si cum se victimizeaza in spatiul public.
    acum e trenul lui – la pmp sau eventual la aur visa frumos

  • De ani buni sunt petreceri acolo. Dar v-a deranjat acum pentru ca e petrecere cu manele. Pana acum a fost ok nu erau probleme.

Adauga un comentariu