Actualitate

Teparul din PNL Iasi, cu datorii de 1.000.000 de euro! Conduce o firma de constructii si obisnuieste sa nu plateasca facturile. Si-a pus in cap zeci de firme

Publicat: 13 sept. 2018
1

@ Tace malc la fiecare sedinta de Consiliu Local @ Alexandru Cotofan a reusit sa se "imprieteneasca" cu zeci de creditori care isi cer drepturile in instanta @ Societatea Gemite Ro SRL, controlata de acesta, nu plateste facturi care sunt si de ordinul sutelor de lei @ Contactat telefonic, consilierul Cotofan a precizat ca vremurile sunt grele @ "In acest moment, mediul economic este foarte dificil. Daca nu am avut dreptate in instanta, m-am achitat de obligatiile financiare. Eu, personal, sunt administrator in societate. In calitate de administrator, am sustinut societatea. Unii oameni au plecat din firma. Cu unii am ramas in relatii bune, cu altii mai putin bune. Intr-adevar, sunt trei angajati cu care avem litigii", a precizat Cotofan @ Si-a imprumutat propria firma cu 500.000 de lei, provenienta banilor fiind neclara

Consilierul local PNL Alexandru Ioan Cotofan a reusit in cativa ani sa castige reputatia de tepar. Optiunea de liberal convins nu l-a ajutat in afaceri.

Prin societatea Gemite Ro SRL, unde are calitatea de administrator, liberalul a "uitat" sa plateasca datoriile catre distribuitori si furnizorii de servicii, ba mai mult, nu a platit salariile catre angajati. Pe portalul instantelor, societatea apare cu zeci de procese prin care creditorii incearca sa-si recupereze banii de la firma administrata de catre Cotofan.

Culmea, la un moment dat, a fost dat in judecata de societatea La Fantana SRL, un cunoscut distribuitor national de apa imbuteliata. Judecatorii au stabilit ca societatea Gemite Ro SRL trebuie sa plateasca 1.000 de lei.

Mai mult, cel mai proaspat proces intentat societatii lui Cotofan este cel cu societatea Mondial Construct SRL. Societatea reclama datorii de aproape 200.000 de lei. Totodata, reclamatii au venit si din partea angajatilor care si-au cerut drepturile salariale.

Citeste si: Consilierii locali PSD au blocat proiecte importante de urbanism. Liberalii au votat chiar daca partidul le-a interzis. Edilii pregatesc un proiect de milioane de euro

Contactat telefonic, consilierul Cotofan a explicat ca este atacat in instanta de fosti angajati de rea-credinta. "E adevarat, am pierdut un proces cu cei de la Fantana SRL. A pornit de la un echipament care trebuia returnat. In acest moment, mediul economic este foarte dificil. Daca nu am avut dreptate in instanta, m-am achitat de obligatiile financiare. Eu, personal, sunt administrator in societate. In calitate de administrator, am sustinut societatea. Unii oameni au plecat din firma. Cu unii am ramas in relatii bune, cu altii mai putin bune. Intr-adevar, sunt trei angajati cu care avem litigii. Legat de societatea Mondial Construct, ei cer sa platim suma de 180.000 de lei. Noi cerem de la ei sa ne dea 360.000 de lei. Au lucrat in cadrul contractului pentru realizarea canalizarii de pe C. A Rosetti, unde lider a fost Hidroconstructia SA, iar beneficiar a fost ApaVital", a explicat Alexandru Cotofan.

In ultimii cinci ani, Gemite Ro SRL a fost tarata in instante de creditori, solutiile magistratilor fiind date impotriva societatii amintite.

Citeste si: Proiecte imobiliare fabuloase la Iasi! Cartiere intregi de blocuri depind de un singur pix. Decizia va fi luata in cel mai scurt timp

Situatie grea in firma

Conform datelor oficiale, societatea Gemite Ro SRL are ca unic asociat un anumit Igor Nicolajev, cetatean canadian. Faptul ca societatea se afla in impas este dat de informatiile financiare. Spre exemplu, in 2017, cifra de afaceri a fost de doar 172.432 de lei, cu un profit de nici 10.000 de lei, dar cu datorii de aproape 1 milion de euro. In firma sunt inregistrati 18 angajati, la nivelul anului trecut.

Declinul a inceput in 2015, cand societatea a inregistrat o cifra de afaceri record, de peste 1 milion de euro. Aceleasi date ne arata ca Alexandru Cotofan este unic actionar in societatea Gemite Industries SRL si Struct Scan SRL.

Conform declaratiei de avere, Alexandru Cotofan detine un teren agricol de 600 metri patrati si unul de 400 metri patrati, situate in comuna Rediu. In comuna amintita are si o vila de 240 metri patrati, la care se adauga un apartament de 48 metri patrati, aflat in Iasi, strada Hatman Sendrea. La banci are doua conturi cu un depozit de 26.200 de lei.

Citeste si: Valul proiectelor imobiliare nu se opreste! Inca un bloc va fi construit in zona CUG

In nume personal, in calitate de administrator, a imprumutat societatea Gemite Ro SRL cu suma de 500.000 de lei. De la banci a imprumutat suma de 174.700 de lei. Anul trecut a castigat de la societatea administrata suma de 57.612, plus indemnizatia anuala de 8.610 lei. Sotia, profesoara la Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri", a castigat 61.805 lei.

Comentarii
Adauga un comentariu