National

Terapia contra cancerului care ar putea fi cea mai buna arma contra bolii

Publicat: 19 nov. 2018
1

Imunoterapia poate vindeca anumite tipuri de cancer care pana destul de recent erau considerate letale. Un nou instrument ar putea face procesul si mai eficient.

Pe langa dezvoltarea medicamentelor care stimuleaza capacitatile sistemului imunitar de a lupta impotriva cancerului, cercetatorii devin experti in manipularea propriilor celule imunitare ale pacientilor, transformandu-le in arme de ucidere a bolii.

Cu toate acestea, cancerul are trucuri prin care se sustrage atacului, lucru care ii determina pe oamenii de stiinta sa gaseasca noi metode prin care sa stimuleze eficacitatea imunoterapiei.

Din pacate, cercetatorii lucreaza pe un tipar incomplet: cu toate ca stiu foarte multe despre cum sa reprogrameze caile celulelor imunitare, ei nu pot determina cu exactitate ce circuite sa repare pentru a construi un sistem imunitar mai puternic.

Acum, savanti de la Universitatea California din San Francisco au conceput un instrument numit SLICE care le va permite sa evalueze functia fiecarei gene din celulele imunitare.

Vezi si: Medicamentul natural din putinica. Ce contin muraturile si cum te ajuta

„SLICE ne permite sa evaluam genomul si sa editam fiecare gena pentru a vedea care gene au cel mai mare efect in comportamentul celular de care suntem interesati”, a declarat Alex Marson, co-autorul studiului.

Pentru a dovedi principiul, cercetatorii au testat daca ar putea folosi SLICE pentru a identifica genele care determina celulele T – tip comun de celule imunitare – sa se reproduca mai eficient. Astfel, ei au reusit sa identifice genele care promoveaza replicarea celulelor T, dar si altele care o opresc.

Intr-adevar, unele dintre gene erau deja cunoscute, insa multe erau complet noi, demonstrand ca instrumentul ar putea sa dezvaluie factorii cheie pe care alte metode nu au reusit sa-i identifice.

In plus, in momentul in care celulele T modificate au fost cultivate in prezenta cancerului, au reusit sa imbunatateasca semnificativ capacitatea de lupta impotriva bolii.

Adauga un comentariu