Magazin

Terapia cu placute de cupru te scapa de reumatism

Publicat: 18 feb. 2014
1

Ai vrea sa beneficiezi de actiunile acupuncturii, dar te temi de ace? Ei bine, terapia cu placute de cupru poate fi exact ceea ce iti doresti. Ai reumatism si te dor incheieturile? Incearca terapia cu placute de cupru

Nu doare, efectul este aproape imediat si nu exista contraindicatii. Prezinta avantajul ca scapi de disconfortul provocat de intepaturi. In plus, nu exista pericolul infectarii. Nu au contraindicatii si pot fi folosite si de femeile insarcinate, pe care le ajuta sa scape de greturi si de durerile de spate.

Citeste si ATENTIE! Leacurile babesti care te pot ucide

Tratament descoperit in Romania
Aceasta terapie se face doar in Romania si a fost descoperita de doctorul timisorean Ioan Ometa. El a vrut sa le aplice terapia cu acupunctura copiilor veniti la tratament, dar celor mici le era teama de ace. Asa ca medicul s-a gandit sa foloseasca placute de aluminiu. Metoda nu a functionat, dar cand a incercat cu placute de cupru, a mers neasteptat de bine. De atunci foloseste acest tratament. Kinetoterapeutul Sorin Jurca a facut cunostinta cu terapia cu placute de cupru ca pacient, pe cand era student. De multi ani suferea de o amigdalita care nu raspundea la niciun tratament. Dupa doar 10 zile de terapie cu placute de cupru, nu a mai avut probleme si boala nu a mai revenit.

Fara durere
O sedinta de tratament decurge in modul urmator: pacientului ii sunt aplicate placute de cupru cu ajutorul unor leucoplaste de unica folosinta. Acestea sunt plasate pe meridianele energetice (ca in cazul acupuncturii), pe traiectul radacinilor nervoase si in zonele dureroase, in locul acelor. Trebuie repetat de cate ori bolnavul simte din nou durere dar, daca are grija sa se fereasca de factorii care ii declanseaza criza (cum ar fi sa ridice greutati, expunerea la frig etc.), problemele pot sa apara mai rar sau chiar sa nu mai revina.

Citeste si Boiaua de ardei iute mai buna decat algocalminul

In afectiunile reumatice, pe langa faptul ca diminueaza durerile, acest tratament scade contractura musculara si creste mobilitatea pacientului. Terapia este de asemenea ideala pentru bolnavii care au si probleme gastrice, si prin urmare, nu pot suporta medicamentele antireumatice, care afecteaza stomacul.

EFECT IMEDIAT
Placutele de cupru reduc inflamatia, in special pe cea a nervilor periferici. In 85% din cazuri efectul este imediat, ameliorarea durerii apare dupa aplicare, iar aceasta se mentine in functie de gradul inflamatiei. Terapia se poate aplica si persoanelor care au si alte boli asociate grave, cum sunt cancerul sau cardiopatia, precum si pacientilor in varsta sau femeilor insarcinate. Pentru rezultate mai bune, terapia cu placute de cupru se asociaza cu alte metode, de exemplu terapia cu ventuze, termoterapia cu infrarosu, electroacupunctura, masajul cu pietre de jad si kinetoterapia.

Citeste si Ceapa, un remediu naturist nestiut de multi

INDICATII:
► artroza ► spondiloza cervicala sau lombara ► discopatii cervicale sau lombare care nu au inca indicatie de operatie ► spondilita ankilopoetica ► diferite dureri musculare care apar in urma efortului sau sunt cauzate de boli ► hernie de disc ► afectiuni neurologice (pareze, nevralgii etc.) ► conjunctivite acute si cronice ► diskinezii biliare ► pancreatita cronica ► spasme esofagiene ► unele forme de astm bronsic, bronsita cronica ► scaderea imunitatii in afectiuni respiratorii ► convalescenta dupa o viroza in care pacientul inca mai tuseste ► hipotiroidism ► obezitate.

Sursa: unica.ro

Comentarii
Adauga un comentariu