Economic Local

Terenul sintetic de lângă Stadionul „Emil Alexandrescu” va fi reabilitat! Primăria Iași a alocat aproape 170.000 de euro! FOTO

Publicat: 15 iul. 2021
Terenul sintetic din Copou
Terenul sintetic din Copou va fi modernizat

Municipalitatea ieșeană pregătește modernizarea terenului sintetic de lângă Stadionul „Emil Alexandrescu”. Licitația urmează să fie organizată la începutul lunii august 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul procedurii

Primăria Iași pregătește noi investiții. Pe 4 august 2021 este programată licitația pentru modernizarea terenului sintetic de lângă Stadionul „Emil Alexandrescu”. Investiția are o valoare estimată de 840.336 de lei, fără TVA, adică aproape 170.000 de euro. Lucrările constau în decopertarea gazonului sintetic, înlocuirea acestuia, montarea a două seturi de porți de joc prevăzute cu plase și montarea a două bănci de rezerve. Gazonul sintetic va fi montat pe o suprafață de 6.135 de metri pătrați.

„Se decopertează suprafața de joc alcătuită din gazon sintetic, se curăță platforma de asfalt și se repară acolo unde sunt găuri în stratul de asfalt. În cazul în care sunt denivelări mari pe suprafața platformei, acestea se vor nivela cu o șapă, astfel încât să rezulte o pantă continuă spre rigola perimetrală de colectare a apei. Se va decoperta gazonul existent și suprafața de lipire existentă a acestuia, astfel încât, la finalizarea lucrării, să rămână suprafața de beton fără resturi de adeziv”, se arată în caietul de sarcini.

Lucrările trebuie executate în termen de trei luni

Conform caietului de sarcini, lucrările urmează să fie executate în termen de 3 luni de la semnarea contractului.

„Având în vedere caracteristicile constructive, gazonul sintetic de culoare verde va fi amplasat pe teren prin lipirea rolelor între ele; pentru aceasta se va folosi o bandă textilă plasată în zona de contact a rolelor, pe spatele acestora, pe care se va aplica un adeziv special, poliuretanic, bicomponent. Rolele de gazon sintetic se vor îmbina perfect între ele, rezultatul final constând într-un covor sintetic uniform, de înaltă performanță. Pentru asigurarea stabilității, gazonul va fi umplut cu granule de nisip și de cauciuc”, se mai arată în documentația procedurii.

Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic. În trecut, o firmă din Giurgiu s-a ocupat de întreținerea gazonului de pe Stadionul „Emil Alexandrescu”.

Primăria Iași vrea să construiască un stadion în zona Moara de Vânt

Primăria Iași intenționează să găsească finanțare pentru construirea unui nou stadion. Contractul în valoare de 3,3 milioane de lei, fără TVA, pentru proiectare a fost câștigat de societatea Sigm-Home Projects SRL. Stadionul ar urma să aibă o capacitate cuprinsă între 15.000 și 20.000 de locuri și să beneficieze de dotările cerute de FRF și UEFA. Amplasamentul propus este zona Moara de Vânt.

„Ofertanții vor prezenta pentru fiecare destinație propusă un studiu de amplasament cu avantajele și dezavantajele fiecăruia din punct de vedere al accesibilității și dotărilor edilitare din zonă. (…) Menționăm că Stadionul Municipal va fi construit într-o zonă cu o suprafață totală de 140 de hectare, ce include Spitalul Regional de Urgențe Iași, campusuri școlare și universitare, funcțiuni dedicate serviciilor specifice activităților din această zonă”, se arată în caietul de sarcini.

Adauga un comentariu