Local

Terenurile și clădirile Moldomobila SA, societate băgată în faliment de Adrian Butucă, scoase la vânzare peste câteva zile! Licitația vizează jumătate din activele firmei

Publicat: 02 iun. 2020
Adrian Butucă speră ca vineri să fie vândut al doilea activ de la Moldomobila SA, după ce în martie a încasat 6 milioane euro din valorificarea primului activ
Adrian Butucă așteaptă să se vândă ce a mai rămas din fabrica Moldomobila

Ce a mai rămas din defuncta societate Moldomobila SA, falimentată de afaceristul Adrian Butucă, va fi scos la vânzare pe data de 5 iunie. Prețul de pornire este de 16,4 milioane euro. Terenul de pe șoseaua Bucium, nr. 34, are o suprafață de 6.171 metri pătrați. Specialiștii consideră că terenul este cu mult supraevaluat și că nu se va realiza vânzarea din cauza prețului piperat. Din vânzarea primului activ, Adrian Butucă a primit în cont 6 milioane de euro. Moldomobila SA mai are de plătit creanțe în valoare de 62,8 milioane lei.

Activele Moldomobila SA, fabrică falimentată de afaceristul Adrian Butucă, sunt scoase din nou la vânzare pe data 5.06.2020. La o licitație anterioară nu s-au prezentat ofertanți, motiv pentru care este reluată. Prețul de pornire a bunurilor este de 76.655.051 lei, fără TVA, adică 16.425.613 euro. Este scos la vânzare Activul 2, de pe șoseaua Bucium nr. 34, după ce primul a fost vândut la începutul lunii martie. În pachetul scos la licitație, bunurile constau într-un teren de 6.171 metri pătrați și clădiri cu o suprafață construită totală de 17.461 metri pătrați. Participanții trebuie să depună o garanție de 10 la sută din prețul de pornire a procedurii.

„La licitația publică pot să participe persoane fizice sau persoane juridice de drept privat/public, române sau străine. Persoanele juridice și fizice străine pot participa la licitație cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind circulația juridică a terenurilor. Debitorul nu poate licita personal, nici prin alte persoane”, se arată în anunțul de participare.

Jumătate din Moldomobila SA a fost cumpărată de Kaufland România, cu mai bine de 12 milioane de euro

Pe data de 9 martie 2020, lichidatorul judiciar a vândut la licitație primul activ, cu suma 12.371.906 euro. Cumpărător a fost Kaufland România. La procedură, societatea Arhiconstruct SRL avea calitatea de creditor. Pe parcursul procesului de insolvență, Adrian Butucă a negat că ar avea legătură cu firma Arhiconstruct SRL, chiar dacă societatea era condusă de Oana Gabriela Georgescu, partenera afaceristului. După valorificarea bunurilor, s-au făcut plăți de 4,5 milioane euro către firma Rab Romanian Business SRL, condusă de Vasile Mihălceanu, în jur de 1 milion de euro către Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Constanța, 620.000 euro către lichidatorul judiciar, sub formă de comision, iar restul de proape 6 milioane de euro au fost virate în contul Arhiconstruct SRL.

Adrian Butucă a devenit oficial asociat la Arhiconstruct SRL, imediat după vânzare

Faptul că în tot acest timp Adrian Butucă a controlat din umbră societatea Arhiconstruct SRL a fost demonstrat de schimbarea asociaților din firmă. Imediat după vânzarea activelor Moldomobila SA, Adrian Butucă a preluat societatea de la Oana Gabriela Georgescu, devenind administrator și asociat cu cele mai multe părți sociale. Surse din mediul de faceri au arătat că mutarea vine și într-un context în care Adrian Butucă voia să se asigure că banii vor fi trecuți pe numele lui. De precizat că, la procedura din data de 9 martie 2020, a participat și Bogdan Gheorghiu, patronul clubului Fratelli. Însă, nu a avut destulă putere financiară pentru a bate oferta depusă de Kaufland. La procedura de pe data de 5 iunie, creditorii mai au de recuperat de la Moldomobila SA suma de 62.820.196 lei. Și în acest caz, Arhiconstruct SRL are de recuperat bani de la defuncta fabrică de mobilă.

Adauga un comentariu