Eveniment-Social

Termocentrala de la Holboca ar putea fi inchisa in acest an

Publicat: 02 aug. 2013
1

@ Termocentrala care asigura cea mai mare productie de energie electrica si termica din Iasi are probleme serioase in acte

Centrala Electrica de Termoficare Holboca ar putea fi inchisa din cauza problemelor cu autorizatiile. Inspectorii Garzii de Mediu Iasi au atras atentia ca, de anul viitor, centrala de la Holboca va trebui inchisa daca nu se rezolva autorizatia integrata de mediu, care expira la 31 decembrie. Problemele cu care se confrunta Dalkia Termo Iasi sunt cu atat mai grave, cu cat nu s-a indeplinit nicio conditie ca aceasta autorizatie sa fie prelungita.

CET II Holboca este principalul furnizor de energie termica si electrica al Iasului. Primaria Iasi demareaza un proiect urias in valoare de 53 milioane de euro, iar in cadrul acestuia a fost inclusa si realizarea instalatiei pentru desulfurare si cea de zgura si cenusa, necesare pentru obtinerea autorizatiilor de functionare. Totusi, nici macar procedura licitatiei nu a fost derulata pentru aceasta lucrare ce presupune o activitate pe termen indelungat. „Elementele despre care a vorbit seful Garzii de Mediu, domnul Beleca, se refera la instalatiile de desulfurare si cea pentru zgura si cenusa, care presupun acordarea autorizatiei integrate de mediu.

Primaria Iasi a obtinut o finantare de la Uniunea Europeana si are in demarare un proiect in valoare de 53 milioane de euro”, a spus Ana Maria Icatoiu, director comercial Dalkia Termo Iasi. Oficialii Garzii de Mediu Iasi sunt foarte sceptici cu privire la lucrarile necesare pentru obtinerea autorizatiei de mediu de catre CET II Holboca. Cea mai mare parte a orasului este alimentata de la centrala din Holboca, iar daca sefii Dalkia Termo Iasi nu rezolva problemele cu poluarea, iesenii alimentati de CET II risca sa ramana fara caldura si apa calda. Conducerea operatorului de termoficare sustine insa ca proiectul derulat de Primaria Iasi, cu toate ca nu va fi finalizat pana la finalul anului, va rezolva si problema autorizatiei de mediu. „In niciun fel nu va fi afectat sezonul de incalzire 2013 – 2014, pentru ca autorizatia de mediu se da pentru lucrarile in curs. Aceasta este valabila pana in data de 31 decembrie 2013 si a fost preluata de la Primaria Iasi, care la randul ei a preluat autorizatia de la CET”, a mai spus oficialul Dalkia Termo Iasi.
Comentarii
  • Ea va fi inchisa oricum din cauza lipsei consumatorilor,la cum se debranseaza lumea le mai dau o iarna,maxim doua,iar cu mediul se va da o dispensa de maxim 2 ani exact ca la bulgari. Oricum francezii erau reticenti vizavi de cresterea consumurilor de energie ptr. procesarea cenusii,ceea ce duce la scaderea randamentului centralei, Asa ca au revoir!!!

  • Mai taticule,astia nu vor sa produca caldura mai,nu ati inteles inca,ei vor sa ne acopere de fum de la carbuni pentru curent electric mai copii!astia nu au nevoie decat de un cazan mic pentru caldura care a mai ramas in oras. Ei nu stiu cu8m sa faca sa produca curent! De acolo au de castigat milioane de euro!Vorbiti aiurea !o sa-mi dati dreptate !

  • Energia termica produsa la CET II Holboca este ‘o coada’ a energiei electrice produse in cogenerare.Chiar daca dau in atmosfera diferenta cei de la Dalkia ies tot in profit .Unul din cei mai mari specialisti in domeniu este Neculai Costica

  • au adus un oltean(la holboca) mai nou ,care ca mai toti olteni prost si fudul si inebunit dupa sedinte ca doar asta fac cei de la DRACHIA.
    NU LA VAZUT NIMENI PRIN INSTALATII PE LA LOCURILE DE MUNCA BIROU SI SEDINTE TOATA ZIUA
    -SI SEFI CARE SE SI NE UMILESC IN ULTIMUL HAL, NU AU COLOANA VERTEBRALA SI NICI CEA MAI MICA MANDRIE SE LASA CALCATI IN PICIOARE DE IMPUTITURA ASTA DE OLTEAN

    TREZIREA NATIE !!!!!

Adauga un comentariu