News Flash:

Termoficarea ii separa pe rau-platnici

10 Mai 2001
1160 Vizualizari | 0 Comentarii
•Regia si-a restrans activitatea •Incasarile de la populatie au scazut •Alte doua magistrale intra de azi in revizie

Regia de Termoficare trece prin cea mai neagra perioada de la inceputul restructurarii sale. Procesul de rentabilizare a activitatii regiei, corelat cu criza agentului termic, au adus distribuitorul de energie termica in situatia de a-si restrange cheltuielile. Incasarile de la populatie au scazut suficient ca sa mai permita eventuala sustinere a procesului de furnizare a apei calde. Reluarea furnizarii apei calde menajere, la o data ramasa inca necunoscuta, va fi facuta cu minim de personal.

Numai 30 de puncte raman "active"

La reluarea furnizarii apei calde menajere vor fi oprite total 23 de puncte termice iar partial alte 77. Romeo Mistreanu a declarat ca, din cauza datoriilor acumulate de populatie la plata agentului termic, circa 175 de miliarde lei, vor putea functiona la intreaga capacitatea numai 30 de puncte termice. "Zone intregi nu vor avea apa calda menajera. Nu ne mai putem permite sa furnizam un serviciu fara sa avem garantia ca vom primi bani. Cine va plati va avea apa calda menajera. Am avut in vedere doar asociatiile de locatari care au achitat integral energia termica pe anul 2000. Pe ceilalti ii vom separa de reteaua de distributie a apei calde menajere", a subliniat Romeo Mistreanu.
In zilele urmatoare, echipele de instalatori de la Regia de Termoficare vor debransa de la reteaua de distributie a apei calde menajere blocurile care apartin de asociatiile de locatari rau-platnice. In paralel cu gasirea modalitatilor tehnice de debransare a asociatiilor cu mari datorii, echipele regiei au inceput sa intocmeasca liste cu locatari care au posibilitatea sa-si acopere cheltuielile de intretinere dar care au "uitat" sa-si plateasca utilitatile. Pe listele respective, pe care regia le va publica periodic, sunt inscrise persoane ale caror venituri sunt cu mult peste medie. De asemenea, conducerea Regiei de Termoficare a definitivat si planul de masuri pe care il va desfasura pe perioada cat nu va fi furnizata apa calda menajera. 734 din cei 1.026 angajati ai regiei au fost trimisi in concediu fara salariu si 100 de salariati au fost disponibilizati. In activitate vor ramane numai 192 de angajati. Acestia vor lucra la dispecerat si in birourile pentru relatii cu publicul. Aproximativ o treime din cei care vor ramane in activitate se vor ocupa cu debransarea blocurilor din asociatile rau-platnice si cu recuperarea datoriilor de la locatari.

Incasarile au scazut la jumatate

Managerul Regiei de Termoficare, Romeo Mistreanu, a declarat ieri ca incasarile au scazut la jumatate in ultima saptamana. Principalul motiv il constituie criza apei calde. "Nici consumatorii bun-platnici nu mai platesc facturile deoarece, desi nu au datorii, ei nu beneficiaza de apa calda", a explicat Romeo Mistreanu.
Regia incaseaza zilnic numai 100 de milioane de lei. In aceste conditii, criza apei calde va putea fi rezolvata numai prin implicarea Primariei, sustine Romeo
Mistreanu. La aceasta data, 600 de angajati ai Regiei de Termoficare au fost trimisi in concediu, iar alti 90 au format echipe de recuperare a restantelor de la consumatori.

•Magistralele III si IV sunt revizuite inainte de termen

Alte doua magistrale au intrat in revizie ca urmare a prelungirii perioadei in care ramane sistata apa calda menajera. De azi, echipele de la Sucursala Electrocentrale Iasi vor incepe lucrarile de reparatii la magistralele III si IV. Cele doua magistrale au fost programate pentru revizii in perioadele 22 mai - 2 iunie si, respectiv, 19 - 30 iunie. Daca nu ar fi fost restrictii in furnizarea apei calde menajere, acest serviciu urma a fi sistat, in intervalele amintite, in Tatarasi Sud, Metalurgie, Dancu, Tomesti si Zona industriala pentru magistrala III si in Frumoasa, Nicolina si CUG pentru magistrala IV. "Nu avea nici un sens ca aceste magistrale sa fi fost oprite atunci cand s-ar fi reluat furnizarea apei calde menajere. Nu au putut intra concomitent in revizii toate magistralele deservite de CET deoarece nu sunt suficiente echipe pentru asa ceva", a declarat Romeo Mistreanu, directorul Regiei de Termoficare.
In prezent, Sucursala Electrocentrale Iasi efectueaza revizii la trei dintre magistralele sale. Prima magistrala care a intrat in revizie conform programarii initiale a fost magistrala V.
Catalin DUMITRESC
Ovidiu MARDARE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1568 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013742 (s)