Magazin

Termoșemineul pe peleți, cea mai modernă metodă de încălzire

Publicat: 23 ian. 2020

În ultimii ani, pe piața sistemelor de încălzire și-au făcut apariția termoșemineele pe peleți cu ardere ecologică. Acestea au devenit în scurt timp foarte populare, dată fiind eficiența de care dau dovadă în timpul funcționării, dar și datorită numeroaselor avantaje pe care le prezintă. Dar, poate cel mai convingător aspect este faptul că îmbină funcționalitatea extraordinară cu designul deosebit, garantând astfel o estetică frumoasă încăperii, în care este amplasat.

Avantajele folosirii unui termoșemineu pe peleți

Așa cum spuneam, folosirea unui termoșemineu pe peleți pentru încălzire se dovedește a fi avantajoasă dintr-o mulțime de motive. Iar pentru a te convinge că este soluția de încălzire ideală la care ar trebui să apelezi și tu, ți-am pregătit câteva dintre cele mai importante avantaje ale termoșemineelor pe peleți:

Aceasta este o soluție de încălzire rentabilă, dat fiind faptul că utilizează peleții pe post de combustibil principal. În acest sens, peleții se remarcă cu un cost de achiziție mult mai mic și mai accesibil decât în cazul altor combustibili populari așa cum este gazul, petrolul sau electricitatea. De asemenea, peleții se dovedesc a fi avantajoși și din alte puncte de vedere. Aceștia sunt foarte ușor de transportat, de folosit dar și de depozitat. Practic, îți va fi foarte greu să găsești un dezavantaj al acestui tip de combustibil.

Alegerea unui termoșemineu pentru încălzire este perfectă în cazul persoanelor care vor să economisească bani, să se bucure de confort termic și totodată de un design interior cât mai plăcut. Termoșemineele pe peleți reprezintă o soluție modernă de încălzire care garantează costuri mult mai avantajoasă. Mai mult decât atât, acest sistem de încălzire poate fi folosit chiar și în cazul spațiilor rezidențiale dar și la birou.

 

De accentuat ar mai fi și faptul că arderea este una 100% ecologica. Astfel, reprezintă o soluție de încălzire prietenoasă cu mediul înconjurător. Peleții sunt produși din lemn vechi, rumeguș și în general din deșeuri de lemn. Arderea lor este lentă, așa că nu este produsă o cantitate mare de fum sau cenușă. Practic, peleții pot fi incluși în categoria combustibililor regenerabili, având un impact foarte redus asupra mediului înconjurător.

Un alt motiv pentru care ar trebui să folosești un termoșemineu pe peleți este faptul că instalarea se face foarte ușor. Acest sistem vine pregătit pentru instalare, iar montajul său se face în cel mult 2 ore. Având în vedere dimensiunea termoșemineului, destul de redusă, este de la sine înțeles faptul că își va găsi cu ușurință locul în casa ta. Este complet echipat, fiind dotat cu pompă, vas de expansiune, aerisitor, termomanometru și supapă de presiune.

În general, un termoșemineu bun este dotat cu termostat care poate fi programat, pentru a controla temperatura cu ușurință. Controlul consumului de combustibil și al temperaturii se face în mod automatizat. Printr-o apăsare de buton se poate vedea și dacă trebuie curățată soba, sau dacă există suficient combustibil în buncărul de peleți. Un termoșemineu de calitate și modern este automatizat și conceput să aibă un randament cât mai bun, astfel încât arderea și căldura să aibă o autonomie cât mai generoasă. Consumul de peleți poate fi cuprins între 1,3-4,2 kg pe oră. În ceea ce privește capacitatea de încălzire, aceasta diferă de la un model la altul.

După instalare, termoșemineul necesită o întreținere minimă. Asta presupune două lucruri importante: umplerea buncărului de peleți la câteva zile și desigur curățarea cenușei de câteva ori pe săptămână. Indiferent de model, curățarea termoșemineului se face foarte ușor însă este necesară pentru a garanta funcționarea în parametri optimi.

 

Un mare avantaj al unui termoșemineu cu peleți este că îmbină perfect confortul și designul.  Acest sistem are finisaje frumoase, fin realizate, care creează o ambianță plăcută în camera în care a fost montat. Alături de decorul plăcut în locuință creat prin designul superb, modern, atrăgător și elegant, trebuie menționată și capacitatea de a crea un adevărat spectacol deosebit oferit de imaginea focului arzând. 

Alte avantaje pe care le oferă un termoșemineu cu peleți sunt: aprinderea electrică automată, ventilator pentru evacuarea gazelor arse, sistem de curățare pentru recuperatorul de căldură, panou de comandă și control digital. De asemenea, termoșemineul poate avea și siguranță electrică, care garantează împotriva fluctuațiilor de curent. Astfel, nu va exista teama că vor apărea probleme tehnice.

Având în vedere toate aceste avantaje, este clar că nu îți mai rămâne decât să alegi termoșemineu care să se potrivească perfect, ca design, în încăperea din casă. Având în vedere faptul că producătorii oferă o mare varietate de modele, alegerea unuia din cele mai bune termoșeminee pe peleți poate fi o treabă destul de obositoare. Acestea diferă prin dimensiuni, capacitatea de a încălzi diferite suprafețe, putere și randament. Pentru un confort termic adecvat, asigurat pe termen lung, randamentul unui termoșemineu bun ar trebui să fie de 90%.  Totuși, putem recomanda verificarea ofertei de pe centrale-seminee.ro, acolo unde poate fi găsită o ofertă foarte diversificată de termoșeminee.

Ce riscuri pot să apară în cazul folosirii unui termoșemineu pe peleți? În mod normal, acest aparat nu prezintă riscuri potențiale, dacă se respectă instrucțiunile de utilizare. Totuși, se poate vorbi și de anumite riscuri și anume: riscul de arsură prin contactul cu geamul sau cu tubul de evacuare de fum, riscul de incendiu dacă se deschide ușa atunci când cenușa nu este complet stinsă. Prin urmare, recomandăm atenție continuă pentru a putea preveni astfel de accidente.

Pentru reducerea riscurilor, este foarte important să se respecte toate instrucțiunile de utilizare și întreținere ale termoșemineului, să se respecte normativele de siguranță. Desigur instalarea trebuie realizată de o persoană specializată, iar apoi proprietarul trebuie să asigure întreținerea corectă a sistemului de încălzire.

Acestea fiind spuse, este de la sine înțeles faptul că utilizarea unui termoșemineu pe peleți nu reprezintă altceva decât o alegere foarte inspirată!



loading...

Adauga un comentariu