Titlurile zilei

Teroare în centrul Iașului! Medici, arhitecți și profesori, scandalizați de o familie de țigani. Proprietar: „Nu se mai poate trăi așa” – FOTO

Publicat: 02 apr. 2020

Mai multe familii din centrul Iașului sunt terorizate de un grup de țigani care locuiesc în imobilul Primăriei. Au cerut ajutorul Poliției, dar s-au aplicat doar amenzi. Vecinii s-au aliat și vor să ceară ajutor municipalității. „Țiganii ăștia sunt foarte răi, nu pot să spun nici măcar că sunt needucați”, spune o vecină de pe strada Cloșca. „Eu am probleme cu ei de vreo trei ani. Mi-au rupt gardul, m-au înjurat, fac scandal tot timpul. M-au dat cu spray lacrimogen, m-au amenințat cu un cuțit”, povestește și Mihai Silian. „Problema este cum se raportează Primăria la această clădire. Clădirea este racordată doar la curent electric, nu există căldură, nu există apă curentă”, atrage atenția Ștefan Reaboiu. Municipalitatea poate dispune evacuarea familiei Corodeanu dacă normele de conviețuire socială nu sunt respectate. Contractul cu Primăria expiră în luna iulie a acestui an

Se întâmplă chiar în centrul Iașului. Locuitorii de pe strada Cloșca, situată la câțiva metri de Facultatea de Teologie, nu au liniște din cauza familiei lui Alin Corodeanu, ce ocupă un imobil al municipalității, la nr. 28. Periodic, vecinii sunt scandalizați de acești chiriași, care nu respectă nicio normă de conviețuire socială. Unul dintre proprietarii din zonă a povestit reporterilor BZI că este hărțuit încontinuu. Strada este locuită de medici, profesori, arhitecți.

„Domnule, nu mai poți trăi cu ăștia. Eu am probleme cu ei de vreo trei ani. Mi-au rupt gardul, m-au înjurat, fac scandal tot timpul. M-au dat cu spray lacrimogen, m-au amenințat cu un cuțit. Mi-au otrăvit rațele, au încercat să-mi fure găinile, le dădea pâine pe sub gard. Poliția vine, dar nu face nimic. Au amenzi peste amenzi, dar tot degeaba. Sâmbătă (29 martie – n.r.) a fost din nou Poliția. Mi-au turnat o găleată cu apă în cap. Nici nu-i pasă că primește amenzi. Acum o săptămână a luat 2.000 de lei amendă (despre Alin Corodeanu – n.r.). A început să înjure, să-și bage. Nu se mai poate trăi în condițiile astea”, a povestit Mihai Silian, în vârstă de 68 de ani.

Alin Corodeanu nu a fost găsit la domiciliu pentru a oferi un punct de vedere.

Reclamații pe bandă rulantă

Victimă a clanului Corodeanu a ajuns și o femeie din aceeași zonă, care acum locuiește singură după moartea soțului.

„Țiganii ăștia sunt foarte răi, nu pot să spun nici măcar că sunt needucați. Îmi sar gardul, fură caisele, nucile, cred că le duceau în piață să le vândă. Toamna fură struguri și se bat între ei. Le spuneam să nu mai rupă strugurii verzi, dar nimic. La noi luni vine Salubris și ridică gunoiul. Eu îl scoteam în stradă de duminică. L-au luat și se trăgeau pe Cloșca din deal până în vale. Mi-au intrat în curte de atâtea ori. Mi-au furat ceaunul, niște bare de metal. Am chemat numai eu de trei ori Poliția. Mă înjurau, îmi arătau fundul. Ce poți să faci în situația asta? Am vorbit și cu părinții lor, dar nu spuneau nimic. Cred că Primăria nu va face nimic. Clădirea în care stau țiganii aparținea unor nemți care s-au repatriat. Probabil nu mai aveau moștenitori și a ajuns în proprietatea Statului”, a declarat D.L.

Înfundă canalizarea

Alt vecin crede că imobilul Primăriei nu este locuibil.

„Problema este cum se raportează Primăria la această clădire. Clădirea este racordată doar la curent electric, nu există cădură, nu există apă curentă. Ei cară apă de pe Sfântul Andrei, unde se alimentează mașinile pentru spălat străzile. Ei înfundă des canalizarea. Recent am chemat vidanja. Sunt persoane care stau foarte prost din punct de vedere al igienei. Nu sunt condiții de locuit în acel imobil. Asta am constatat. Personal nu am vreo nemulțumire legată de această familie. Vom merge la Primărie să prezentăm această situație. Dacă vor fi mutați, problema nu se rezolvă. Vor veni alte familii care vor accepta aceleași condiții”, a precizat Ștefan Reaboiu.

Clientul Poliției

Alin Corodeanu este cunoscut de agenții de poliți din cadrul secției a III- a. Acesta a primit zeci de amenzi în ultimii ani pentru nerespectarea ordinii și liniștii publice. Municipalitatea a condiționat alocarea spațiului locativ, doar dacă plătește amenzile. Între timp, aceste datorii au fost eșalonate, dar Corodeanu în continuare face scandal. A dat dovadă și de sfidare. A vopsit pe gard o parte din codul numeric personal, ca să nu mai fie deranjat pe viitor. Contractul familiei Corodeanu semnat cu municipalitatea expiră în luna iulie a acestui an. Familia Corodeanu este formată din șase membri. Locuința a fost repartizată în baza unui certificat de handicap. În ceast caz, legea scutește titularul de la plata chiriei.

S-au pus condiții

În primăvara anului 2017, Primăria condusă de Mihai Chirica a demarat campania de demolare a clădirilor aflate în administrare, ce prezintă risc seismic ridicat. Startul a fost dat cu o clădire celebră de pe strada Păcurari nr. 85, unde mai multe familii de țigani au provocat deranj în zonă, timp de mai multe decenii. Clădirea a fost rasă din temelii, iar chiriașii au fost mutați în clădirile din Tomești, Decebal, Canta și Tabacului.

Mai mult, zona a fost prezentată ca una de risc, din cauza activității infracționale. Pe data de 21 martie 2017, procurorii de la DIICOT au realizat percheziții și rețineri în imobilul din Păcurari. Motivul: trafic de droguri de mare risc. Totodată, primarul a anunțat înăsprirea condițiilor de închiriere. Orice abatere privind distrugerea patrimoniului ar urma să atragă rezilierea imediată a înțelegerii. La fel și pentru persoanele care sunt implicate în trafic de persoane, de droguri sau comit acte de violență.
Comentarii
 • Soluția? împușcați în cap și arși dar domnul primar ii tolerează ca să nu piardă susținerea și voturile lor. Dacă nu se ia masuri de exterminare a lor în 30 de ani noi cetățenii romani plătitori de taxe și impozite vom fi minoritari. Unde ești tu Antonescu?

 • Bun așa! Să vadă și înalta clasă socială cum e cu ciorile. Ei sunt cu drepturile minorităților, egalitatea șanselor și alte căcaturi. Era bine dacă stătea pe acolo și un judecător care le dă mereu „suspendarea pedepsei sau achitare”!!!

 • E plin orasul de ciori, acuma s au intors acasa si mai multi…si in Dacia la Comat, tot niste ciori au cumparat de la Dobre si fac ilegalitati si evaziune….Dinteeeee, hotule si golanuleeee

 • Hai sa fim seriosi cei de la Primarie nu vor face nimic deoarece aceste case, unde stau tiganii, sunt situate in zone bune vanate de rechinii imobiliari (de multe ori mana-n mana cu cei din Primarie) care sunt preluate dupa ce sunt degradate de acestia iar Primaria demoleaza cladirile.
  Deci cu buna stinta nu se implica Primaria sa stopeze degradarea cladirilor si spun acest lucru deoarece cunosc un caz in care o persoana a reclamat o familie de tigani care locuiau la parterul cladirii ca degradeaza cladirea iar cei din Primarie in loc sa-i evacueze pe tigani din cladire au vrut sa-l evacueze pe cel ce facea reclamatii.
  Deci ”NO COMMENT” ce este de demonstrat s-a demonstrat Primaria este mana-n mana cu tiganii si rechinii imobiliari.

 • La fel este si pe Agatha Barsescu. Scandal, betivi si indivizi certati cu igiena si gradul de civilizatie. Tocmai in vecinatatea Palatului Culturii. Ce faceti dle. primar. Noi ne sufocam.

 • la 3 sanctiuni prin hot judec…….pot fi evacuati.depinde de judecator dar si de dosarul facut tipla complet de dapp iasi si primarie .cred ca intr o zi va fi liniste acolo dar nimeni nu poate spune cand. consultati codul penal privind tulburarea folosintii locuintii.la ce povestiti se incadreaza perfect in infractiune. succes.

 • Cei care au declarat astea mai si mint! Au inflorit de la ei, cei care fac galagie sunt copii d-lui Alin. Da sunt copii se joaca, dau mingea la domnu Mihai in curte si le o sparge de fiecare data. Si ii jigneste, copii la randu lor ii jignesc ca stiu sa jigneasca si ei. Nu sunt clanuri sunt copii.. cu varste de 10-15 anii. Exagerati prea tare! Nu ia furat nici o gaina, nu a otravit nimic. Minte! Ajunge numai faceti rau la niste oameni care abia se chinuie sa se intretina!

Adauga un comentariu