Actualitate

Teroare la un spital din Iasi. Medicii au fost amenintati cu moartea. Doctorii refuza sa mai faca garzi

Publicat: 13 iun. 2016
1

@ Medicii de la un spital din Iasi vin cu groaza in garzi @ Incidentele s-au inmultit in ultima perioada si acestia solicita masuri de securitate @ Medicul de la pediatrie a fost amenintat ca i se taie gatul @ Un altul a fost izbit de dulapurile din cabinet @ O doctorita, impreuna cu asistenta si bolnavul aflat la tratament, s-au baricadat in cabinetul de la ecografie

Medicii de la un spital din Iasi au ajuns la capatul rabdarii. Acestia au informat conducerea unitatii medicale ca nu vor mai face garzi daca nu se iau masuri de securitate. Medicii se tem pentru viata lor si sunt nopti in care trebuie sa se ascunda pentru a nu fi linsati. Personalul medical de la spitalul din orasul Harlau este ingrozit. Nu trece saptamana in care gastile de tigani din zona sa nu intre macar o data in unitatea medicala si terorizeaza atat medicii si asistentele medicale, cat si pacientii. Medicii sunt imbranciti, bruscati, jigniti, amenintati cu moartea, alergati prin curtea spitalului in miez de noapte, de niste indivizi foarte violenti, multi dintre ei sub influenta bauturilor alcoolice. Ultimul incident a avut loc joi, 9 iunie 2016, la sectia de pediatrie, unde de garda era medicul Mihai Coltea.

Tiganii l-a amenintat pe medic ca ii taie gatul. Unitatea medicala nu are camere video si medicii sunt decisi sa nu mai faca garzi pana cand nu se monteaza un sistem de supraveghere.

„Pentru a treia oara in ultimele doua saptamani, medicii si asistentele de la camera de garda din spital au fost amenintati, imbranciti, injurati de grupurile de rromi care navalesc in hoarda in spital. Paza este asigurata de un portar care se ascunde pe unde poate in fata atacatorilor. Acea poarta de intrare in spital este pur formala, lasata nesupravegheata la orice ora din zi si din noapte. Colegul de la pediatrie a fost ameninat cu taierea gatului de acesti indivizi care au adus la spital o individa beata crita pentru consult si dezbatere. Colegul meu putea fi omorat de acesti indivizi salbatici. Nu exista nicio camera de spraveghere video in tot spitalul. Am sesizat primaria in repetate randuri si nu s-a intamplat nimic. Refuz sa mai intru in garda atata timp cat nu se reglementeaza aceasta situatie. Sper sa afle si Directia de Sanatate Publica prin ce trecem, pentru ca se face ca nu vede, nu aude. Eu, acum doua saptamani am facut plangere si am spus ca nu se pot face garzi in aceste conditii. Nu s-a luat nicio masura”, a declarat dr. Rasvan Cristian Stoica. 

„Intr-o noapte a fost aproape macel”

In ultima luna, dupa cum au precizat medicii de la spitalul din Harlau, s-au inregistrat cinci incidente de acest gen, incidente care se puteau finaliza cu o crima. „Eu sunt internist si pe teritoriul meu se petrec, de cele mai multe ori, incidentele, de-asta intervin si vorbesc în numele colegilor. Lucram cu doua linii de garda, iar spitalul este pe sistem pavilionar. Pediatrul face si garda la interne si invers. În ultima luna au fost cinci incidente, dintre care trei majore. Au fost consemnate în raportul de garda. Asistentele mele de la interne, adica una pe tura de noapte, asigura si camera de garda si sectia de 24 de paturi. Intr-o noapte a fost aproape macel. E vorba de zeci de indivizi care dau navala, majoritatea în stare de ebrietate. O alta colega, medic balneolog, care facea si ea de garda pe linia noastra, s-a ascuns în camera de ecografie, împreuna cu asistenta si cu un bolnav cu electrozii pe el, ca sa nu fie linsate de rromi. Medicul de infectioase, care facea si el de garda, a fost alergat prin curte, de la pediatrie la interne, de o gasca de peste 50 de indivizi, în miez de noapte. Chestia s-a repetat la doua zile, dupa ce colegul a fost izbit de dulapuri, de catre alti rromi binevoitori. Fara camere de supraveghere, poarta pazita si gard nu se poate face nimic”, a declarat medicul Rasvan Stoica.

Managerul spitalului va instala doua camere video

Managerul spitalului Harlau a facut demersurile necesare pentru achizitionarea a doua camere de luat vederi. Medicul Daniela Triandaf recunoaste ca tiganii forteaza intrarea in spital si intra cu masinile in curte.

„In doua-trei zile vom monta doua camere de luat vederi: una la sectia de pediatrie si cealalta la sectia interne. Camerele acopera o arie mare. Medicul Stoica are dreptate. Medicii au spus ca nu vor mai face garzi daca nu montam sistem video. Noi avem contract cu firma de paza Molid si exista cate un paznic pe tura. Exista si buton de panica. Joi (9 iunie-n.r.) a fost actionat butonul de panica si echipa de interventie a venit in maximum 5 minute la spital. Acesti rromi agreseaza portarul si forteaza intrarea in spital cu masinile. Exista si portiuni din gard care lipsesc, dar ei intra cu masinile. Am luat legatura si cu politistii. Unul dintre agresori a fost identificat de politisti si a fost amendat. Pe ei nu ii intereseaza ca sunt amendati, pentru ca oricum platesc. Majoritatea traiesc din ajutor social”, a declarat dr. Daniela Triandaf, managerul Spitalului Harlau.

„Butonul de panica nu a functionat”

Ieri dimineata, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Iasi a fost informat de managerul spitalului despre problemele grave cu care se confrunta medicii.

„I-am spus managerului sa instaleze camere de luat vederi. Daca firma de paza nu isi face treaba, sa o schimbe cu alta. Daca exista buton de panica, de ce joi (9 iunie- n.r.) cand a avut loc incidentul la pediatrie cu dr. Mihai Coltea, acesta nu a functionat? Este posibil sa nu fi fost actionat butonul de panica. Doamna manager trebuie sa rezolve problema”, a declarat dr. Liviu Stafie, director executiv la DSP Iasi.

Comentarii
 • Parerea mea personala: daca medicii si asistentele de la spitalul din Harlau sunt la fel de „operativi si eficienti ” ca si colegii lor de la Urgente din spitalul Spiridon, imi explic atunci de ce reactioneza asa rromii. Lasand gluma la o parte , nu se explica asa un comportament violent din partea pacientilor sau apartinatorilor, decat daca medicul sau asistenta nu-si fac treaba, te ignora, sau asteapta ….plicul.Oare cadrele medicale nu au nici o vina ? Ca tot cer mariri de salarii, in contextul in care nu te poti apropia de un cabinet medical daca nu ai plicul din dotare !

 • La Harlau este o cloaca fără stăpân cu doctori si manageri care au huzurit sub ex-primarul „iubitor” de minore. Acum si mai bine ca sunt sub orânduire interimara iar doamna nu poate face fata golanilor din aceasta unitate fiind sabotata la tot pasul si strâmbată pe la colțuri.
  Majoritatea doctorilor fac serviciu la fără frecventa si sunt extrem de deranjați când ajunge un caz doamne ferește pe timp de noapte in urgenta.
  Este una Bezergheanu care nu este buna nici de femeie de serviciu, de medic nici vorba iar activitatea ei profesionala se poate pune într-un plic de ceai.
  La aceasta „unitate” spitalicească este nevoie de o „intervenție chirurgicala” cu barda si fierăstrăul, altfel nu sunt șanse de normalitate.

  • Despre țigani ar fi bine sa isi facă spitalul lor si sa fie tratați acolo unde plătesc impozite si contribuții pt. sănătate, ei fiind tot niște favorizați ai fostului primar care le-a facut toate mofturile inclusiv le-a permis sa ocupe terenuri si sa construiască fără autorizații.
   Felicitări BZI ca ati preluat după o săptămâna un articol de la Evenimentul Zilei, mai bine mai târziu decât niciodată, a era sa uit voi erați cei care il protejați pe fostul si nu prea aveați timp sa faceți articole despre el ca na, cotiza omul si ….

   • Medicul Rasvan Stoica vorbeste? Cel care era implicat non stop in lupte fraticide pe teme de credință pe blog? Tocmai el, extremistul religios, care ii besteleste pe toti care nu cred fix ca si el. Individu chiar merită scuturat puțin de cineva, că e prea buiac. Cautati pe net articolul intitulat Extremistul din Chicago să vedeți ce progenitura umana ii este „mentor spiritual” acestui medic impertinent.

    • Este o carte ,se numeste Constitutia Romaniei si un articol 29 cititi va rog frumos .Atentia D-voastra o risipiti degeaba pentru acest articol referitor la problemele doctorilor in garda.Aci nu se aprind lumanari si nu se dau acatiste .Mergeti si va cautati in alta parte .

 • Referitor la sondajul din dreapta paginii despre politia care (nu) își face datoria. Pai politia locala mănâncă semințe pe strada la un loc cu borfașii iar când este vorba de țigani se întorc cu spatele si se fac ca au alta treaba.
  Concluzia este ca ei nu contribuie in niciun fel la ordinea publica si iau salarii degeabaaaa

 • Trebuie sa se intample o crima sau mai multe pentru a interveni politia. Daca erau romani erau de mult arestati. Rromii sunt protejati , mai iau si asigurari sociale fara a contribui cu nimic la contributiile sociale. Terorizeaza un spital si ii da o amenda, pe care nici pe aia nu o plateste. De ce ii mai da asigurari sociale daca este inregistrat cu amenzi? Pe mine daca m-ar gasi fiscul cu o amenda mi-ar bloca orice actiune. Vai de tara asta cu demnitarii ei care iau salarii speciale si vor lua pensii speciale,

 • Asta se intampla datorita faptului ca medicii si asistentele au aceiasi mentalitate ca si rromii adica sant nesimtiti si pusi pe capatuiala sa faca bani multi

 • Medicii de la spitalul Harlau sunt rai cu bietii tigani care platesc CASS , sunt civilizati si buni cetateni.
  Se dovedeste inca odata ca medicii sunt demonizati pe drept cuvant.Dupa ce ca au salarii foarte mari, conditii de munca in spitale din cele mai bune, asistente multe, pansamente, vata si cloramina, nu fac decat sa se planga de niste bieti omuleti tiganesti, nevinovati care vor si ei sa omoare si sa distruga.
  Asta e discriminare!
  Uoo domnilor medici, lasati tiganii in pace..e si ei fiinte.

 • Bai nene scuteste_ne cu texte de astea o fi tiganii ******** nimic de zis dar majoritatea medicilor si asistentelor din sistemul sanitar sant mai rai ca tigani asa ca vezi de bagajul lui matale ca ni ai dreptate

 • Ce sa facem daca in Moldova au fost numai papagali de conducatori ca Stefan cel Mare care a adus 10000 tigani de la Buzau ca sa aiba sclavi in zona. S-a facut praf civilizatia regiunii ! Alt conducator prost si tradator a fost Cuza care a vandut Moldova tiganilor turci de la Bucuresti ca sa-l puna sef peste 2 tari dupa care l-au exilat. de atunci a inceput saracia in Moldova prin exploatarea ei de regimurile turco-tigano-fanariote-oltenesti.

 • La Sectia Maternitate Harlau există o moașă pe nume CREȚU VASILICA care condiționează actul medical. Dacă nu i se dă bani ori diferite produse (vin, rachiu, carne – preferă curcani, ș.a.) nici nu bagă în seamă bietele femei aflate în travaliu. Aviz celor competenți pentru constatare ! Băuturile alcoolice sunt dughite de soțul Mihai Crețu cu prietenii săi. Probabil și la celelalte secții ale Spitalului Hărlău se întâmplă la fel. Astfel spuse, ar fi bine să vedeți ce mizerie aveți în curtea dumneavoastră și corectați-le. Corectați-vă și atitudinea față de pacienți, indiferent de categorie socială, nu mai condiționați actul medical, nu mai consumați băuturi alcoolice în timpul serviciului, după care emiteți pretenții !

  • Așa e…..ai dreptate…..cunosc faptul că femeia o moșito pe mă’ta…..sî o dat greș (că nu i-ai dat curcanu)….te-o scos cu chicioarele înainte sî ţ-o rămas creierul atrofiat……Dã din gușă date reale….nu o suge după monitor

  • Băi jeg bălos…..acu am terminat de gătit unu’din curcanii la care faci referire….ia și mârţoaga neapărată și te invit cu drag să crapi din bunătăţi……suntem toată echipa adunată, poate la urmă te și alintăm niţel…..am și rachiu să te adăpi ca acu’ceva timp în urmă când ţi-ai întors stomacu’pe drum! Știi ce zic! Cât despre organele abilitate….ai tupeul și fă scris unde trebe’ cu adevarata-ţi identitate……vomită din „roaba” aia pe care o porţi cu tine, dar asumă-ţi responsabilitatea!!!!! Fii cu tupeu și în viaţă, nu numai în lumea virtuală! Ca o concluzie……pune mâna pe gramatica limbii române și….pe săpun!!!!!

   • As vrea sa stiu la cine te referi si la cine faci aluzie domnule ca sa stim si noi restul lumii !Ca am sa incerc sa rog administratorul acestui site sa ne furnizeze si noua ip domnului sau doamnei aurica sa aflam si noi cine face asemenea comentarii!!!!

 • Colegii mei sunt de vina ca mai lucreaza in astfel de conditii.Cu animale ca astea drept pacienti,eu mi-as lua bagajul,familia si as pleca cat mai departe.Dupa comentariile de mai jos,realizez ca locuitorii din Harlau-city nu mai au nevoie de medici.Nu mai e mult pana cand veti veni la urgente si va va consulta portarul sau femeia de serviciu.Proasta natie!

  • Ba buhaiule, nu vorbi fără sa cunoști. Poate uneori e mai bine sa iti acorde prim-ajutor un amator care știe si face cu drag o intervenție decât mizerabila si jegoasa impertinenta Bezergheanu. Iti urez sa ai parte de astfel de doctori dar totuși sunt si doi trei care sunt sufletisiti si imi pare rau pentru ei ca sunt in aceiași mocirla. Halal de asistentele duc greul iar doctorii doar iau sporurile.
   Asta este intr-un spital in care a fost manager un puscarias pentru mita culmea prins in flagrant tot in acelasi spital apoi promovat de cine credti de Zare, prietenul lui Arafat si apoi sustinut de PSD.

   • In primul rand,buhai sa-i spui ma-tii…Nu am facut aceeasi scoala si nu iti permit sa ma jignesti.Daca esti isteric si prost-crescut iti sugerez sa iti iei un cal si sa te duci in munti.Exact la pacienti ca matale ma refeream,care intai te injura si apoi au pretentia sa fie tratati ca la Paris sau chiar mai bine.Problema e ca mai intai iti cureti jegul dintre degetele de la picioare si apoi poti discuta cu oameni cu o educatie superioara tie.

 • Se va face un spital nou cu tot ce trebuie.Paza și protecție va fi.Împrejmuire gard.Medici și asistente avem foarte buni și vor mai veni.Le vom oferi conditii.Domnul doctor a făcut o sesizare foarte bună și adevărată. Se va lua masuri.Rugam nu discutați subiecte nefondate.

 • Tu scrii ma, CA ESTI OMU TIGANILOR,voi pesedeii vreti spitale vechi, sa le varuiasca firmele voastre daca s-ar putea de doua ori pe zi, cu preturi astronomice, achizitiile sunt la fel de MEGAEVALUATE, huo, pesedacilor, ca ati blatuit iar alegerile…

 • Vilele din Copou vorbesc despre venitul meu smecher si nedeclarat, despre injectii prin spitale cu apa chioara, ca eu vindec de orice boala,dezinfectantii lui Condrea i-am promovat continuu, contra cost bineinteles…SA TRAIASCA SISTEMU, EU NU PLEC, SA STITI, MAI AM DE UCISSSSSS OAMENI….

 • Cum se condiţionează actul medical la maternitate? Îi spui: dacă nu dai nic,îti cos p.i.z.d.a????? Sau…..îţi împing progenitura înapoi?????

 • Pentru inceput, sa-si faca meseria fara a cere spaga! Bineinteles ca rabdarea unora a ajuns la limita, dar aia sunt pacientii, nu medicii. Se cere spaga de la directorul spitalului la ultimul infirmier!
  Casta medicilor si asistentelor este cea mai corupta casta din Romania! Daca sunt asa de buni in meserie, de ce nu pleaca in afara?! Raspunsul mi l-a dat un medic, acum cativa ani: acolo nu exista notiunea de spaga!

 • Stoica spuneti e prea mic fata de juve sa spune futea din pnl cat a dat pt nevastasa sa o angajeze ca doar e in consiliu,cat despre tigani sunt si eii oameni poatemai mult decat unii din romani.va faceti orasul de ras nu il fac tiganii .

Adauga un comentariu