National

Terorist Al Qaida arestat si condamnat in Romania

Publicat: 27 ian. 2016
1

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat la trei ani si jumatate inchisoare cu executare pe cetateanul irakian Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, acesta fiind acuzat de procurorii DIICOT ca a inlesnit intrarea si iesirea din Romania a cinci cetateni irakieni care au savarsit acte teroriste in favoarea organizatiei al-Qaida. Pedeapsa data de instanta suprema este cu mult mai mica decat cea aplicata de Curtea de Apel Bucuresti in octombrie 2014, cand irakianul a fost condamnat la sapte ani inchisoare.

Vezi si Iata gruparea terorista mai periculoasa decat Statul Islamic

De asemenea, instanta i-a interzis irakianului dreptul de a se afla pe teritoriul Romaniei pentru o perioada de 5 ani dupa executarea pedepsei principale. Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a fost retinut in decembrie 2011, el fiind acuzat de procurorii DIICOT de savarsirea infractiunii prevazute de art. 33 alin. 1 lit. c din Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. In sarcina lui Al Dulaimi Ali Asae Mohamad se retine ca, sub identitatea sa reala sau folosind identitati fictive si prin intermediul a patru societati comerciale, special constituite in acest scop, a inlesnit intrarea/iesirea in/din Romania si prelungirea dreptului de sedere in tara a cinci cetateni irakieni, avand cunostinta de imprejurarea ca acestia au sprijinit/ savarsit acte teroriste in favoarea organizatiei teroriste Al-Qaida in Irak.
In mod concret, el a sprijinit intrarea pe teritoriul statului roman a cetatenilor irakieni Omar Farid Ahmed, Falah M. Salem, Aqeel Mohamed Dhuyab, Omar Kh. Assey si Mutasier KH. Aassi, persoane cercetate sau urmarite penal pentru savarsirea de acte de terorism in numele organizatiei Al-Qaida in Irak. DIICOT preciza ca Al Dulaimi Ali Asae Mohamad a fost trimis in judecata pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de migranti, constand in aceea ca, impreuna cu alte persoane, a facilitat intrarea, sederea sau tranzitarea Romaniei, a peste 250 de cetateni irakieni, fiind condamnat in prima instanta la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni inchisoare. Al Dulaimi Ali Asae Mohamad se afla in mod ilegal pe teritoriul statului roman, desi prin dispozitia organelor legale a fost declarat indezirabil in Romania. Procurorii DIICOT au colaborat in aceasta cauza cu autoritatile judiciare din Irak, Bulgaria, Ungaria si Suedia.

Adauga un comentariu