Bizar

Tessaout, satul in care femeile insarcinate isi risca viata – VIDEO

Publicat: 15 feb. 2017

Pe lumea aceasta exista locuri in care femeile traiesc precum in Evul Mediu, ba chiar mai rau. Una din 300 de femei din Tessaout moare din cauza unor afectiuni care pot fi prevenite in timpul sarcinii.

Sarcinile anonime
Satul Tessaout se afla in Maroc, o tara fascinanta, cu o cultura impresionanta, in care modernul cu traditionalul se imbina aproape perfect. Contrastele dintre zona urbana si zona rurala a acestui stat sunt nenumarate. In cele mai indepartate sate sa ramai insarcinata inseamna sa te supui riscului de a muri.

Organizatia „Save The Children” a descoperit acest loc si, impreuna cu Fundatia Geoda au incercat sa le schimbe vietile femeilor marocane.

„Femeile din Tessaout sunt obisnuite sa nu stie absolut nimic despre sarcina lor. Nu stiu daca bebelusul evolueaza cum trebuie, daca este viu sau mort, nu stiu ce trebuie sa faca in timpul sarcinii si ce obiceiuri le pot fi fatale”, sustine Goyi Alonso, unul din ginecologii Fundatiei Geoda, noteaza upsocl.com.

Voluntarii au ajuns in acest loc care, pe cat e de mirific, pe atat e de trist. Membrii fundatiei mai sus amintite s-au deplasat la fata locului cu ecografe portabile dezvoltate de Windows si tablete Surface Pro 4. Cu ajutorul tehnologiei moderne, au putut realiza mai multe ecografii. Astfel au aflat in ce stadiu se afla viitoarele mamici si bebelusii pe care ii poarta in pantece.

Initiativa de succes
Initiativa Geoda pentru ajutorarea femeilor din Tessaout s-a bucurat de un real succes. Localitatea a devenit cunoscuta la nivel international, iar autoritatile din Maroc au fost sensibilizate dupa ce au aflat din presa de ce se intampla in locurile pe care nu le stie nimeni.

sursa: teoloading...

Adauga un comentariu