Magazin

Test coronavirus – de ce este bine sa Il faci?

Publicat: 30 iul. 2020
test coronavirus
test coronavirus

Anticorpii dezvoltați de organism impotriva bolii provocată de coronavirus ar trebui să indice dacă cineva a avut o infecție în trecut. Dar promisiunea „testării imunității” este afectată de incertitudinea cu privire la modul în care sistemul imunitar răspunde la coronavirus, precum și de îngrijorările cu privire la precizia testelor.

Dar, deși este probabil ca cineva care a dezvoltat anticorpi împotriva SARS-CoV-2 să fie protejat de infecții repetate, oamenii de știință nu știu încă exact acest lucru. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat recent împotriva emiterii certificatelor de imunitate bazate pe teste de anticorpi din acest motiv. Și testele în sine sunt afectate de rate mari de inexactitate. Regatul Unit, de exemplu, a plătit 20 de milioane de dolari pentru testele de anticorpi pe care Universitatea Oxford le-a considerat ulterior prea insensibile pentru a detecta anticorpi la toate persoanele, cu excepția celor mai bolnavi pacienți.

Cum se realizează testul pentru virusul Covid-19?

Este un tip de test diferit de cel utilizat pentru diagnosticarea unei infecții active SARS-CoV-2, care detectează materialul genetic viral al nasulului, gâtului sau salivei unei persoane decât acela utilizat pentru detectarea anticorpilor.

În schimb, testele anticorpilor caută prezența anticorpilor împotriva virusului în sângele oamenilor – semn că au combătut infecția în trecut. Și aceste tipuri de teste sunt mult mai dificil de corectat conform specialiștilor care au dezvoltat studii în toată această perioadă de când pandemia a izbucnit. 

Depistarea numărului de infecții noi este foarte important

Pe altă parte, testarea este o parte esențială a rezolvării pandemiei de coronavirus Covid-19. Este esențial să se stabilească cine are virusul, care se poate răspândi de la persoane care nu pot prezenta simptome deloc, uneori săptămâni întregi. Aceste persoane ar trebui să fie cele care nu doresc să prelungească pandemia, forțând guvernul să efectueze închideri economice costisitoare. Modul de relaxare a acestor măsuri este de a testa oamenii, uneori în mod repetat, și de a izola persoanele infectate. În momentul actual sunt prezente pe piață mai multe tipuri de test coronavirus, ele fiind prezente și în cadrul instituției “OK Medical”, care recomandă intens realizarea acestora de către toți angajații săi și nu numai, în scopul prevenirii răspândirii acestei boli. 

Testul poate fi realizat oricând, de oriunde, în special la domiciliu

Pentru a reduce cât mai mult posibil contactul fizic dintre persoane, testul poate fi comandat la domiciliu, iar consultanța pentru recomandările și instrucțiunile de folosire a testului sunt transmise tot de la distanță în scopul prevenirii infectării și a altor persoane din jur precum și a personalului medical. Orice posibil rezultat pozitiv este necesar să fie confirmat ulterior prin alte metode mai avansate și mai sigure pentru a avea un rezultat exact. Chiar dacă pacientul are sau nu simptome, în cazul unui rezultat pozitiv, este impusă în mod obligatoriu carantina sau auto-izolarea după care să repete testele pentru a urmări evoluția infectării.

Material realizat impreuna cu Digital Metrics – Agentie Marketing Online

Adauga un comentariu