Sport

„Test de maturitate!” Valorile de la U21, OUT din nationala mare la începutul calificarilor pentru EURO?

Publicat: 21 nov. 2018
1

Dupa ce România a terminat pe locul al doilea în UEFA Nations League si a ajuns în a patra urna valorica pentru tragerea la sorti a grupelor pentru Campionatul European din 2020, tricolorii se pregatesc de o misiune grea în încercarea de a ajunge la turneul final la care Bucurestiul se numara printre organizatori. Întaririle de la U21 ar putea conta, iar Ilie Dumitrescu a analizat munca pe care o are de facut selectionerul Cosmin Contra.

Nationala U21 antrenata de Mirel Radoi s-a calificat la Campionatul European de tineret din 2019 si se pregateste de turneul final care va fi gazduit de Italia, în perioada 16-30 iunie 2019. Pâna atunci, va fi în pregatiri.

Prima reprezentativa a României, pregatita de Cosmin Contra, va participa în preliminariile pentru EURO 2020 începând cu 21 martie, când e programata prima etapa. Calificarile pentru turneul final, desfasurat în Bucuresti si alte 11 orase de pe continent, se vor încheia în noiembrie 2019.

Ramâne de vazut daca, în aceste conditii, selectionerul nationalei mari va lua jucatori de la tineret la prima echipa, în conditiile în care a convocat 8 fotbalisti de la tineret la ultima actiune: Manea, Nedelcearu, Pascanu, Tudor Baluta, Ianis Hagi, George Puscas, Razvan Marin si Andrei Ivan (ultimul s-a accidentat înaintea meciului cu Lituania si a parasit lotul, iar penultimul a fost suspendat la acel joc, apoi s-a accidentat si el înaintea jocului cu Muntenegru). Ilie Dumitrescu mizeaza pe faptul ca EURO U21 poate fi o rampa de lansare pentru tinerii nostri, socotind ca acolo este un prilej extraordinar de a demonstra la cel mai înalt nivel.

"Am vazut discursul lui Contra. Înainte de meciul asta (n. r. cu Muntenegru), când era mai relaxat dupa victoria cu Lituania. A spus ca nu e imun la ceea ce înseamna performanta de la U21, ca a si oferit debutul unor jucatori. Schimbarea asta nu se poate produce peste noapte, sa iei acum 3 sau 4 jucatori de la U21 si sa începi o campanie de calificari.
Este clar ca viitorul nationalei se afla în aceasta selectionata sub 21 de ani, care va participa la un turneu final. E un test de maturitate pentru aceasta generatie. Multi vor face pasul catre anumite echipe, dupa un turneu final. E un prilej extraordinar de a demonstra la nivelul ala. Aici intervine arta de a gestiona un lot cu potential si ce avem noi, ca certitudini la echipa nationala, ma refer la jucatorii cu experienta", a declarat Ilie Dumitrescu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special", dupa meciul Muntenegru – România, scor 0-1.

Adauga un comentariu