Secretele istoriei

Testamentul lui Mandela. Iata care a fost ULTIMA LUI DORINTA

Publicat: 06 dec. 2013
3
Nelson Mandela si-a scris testamentul in 1996 pe o foaie A4 in care cere sa fie ingropat pe un deal izolat in satul copilariei sale, Qunu. Spitalizat si isi doreste sa aiba parte de un mormant marcat cu o piatra funerara simpla, scrie libertatea.ro.
„Era clar in testamentul facut ca vrea sa fie inmormantat in Qunu. Este un traditionalist si de asta a vrut sa se intoarca acolo” a declarat o sursa apropiata a familie in urma cu ceva timp, cand starea de sanatate a fostului presedinte era extrem de precara.
Nelson Rolihlaha Mandela, din tribul sud-african Xhosa, este o icoana a luptei universale pentru libertatea si demnitatea umana. A fost un revolutionar anti-apartheid si un politician care a ajuns primul presedinte de culoare al Republicii Africa de Sud, intre 1994 si 1999. Acest lucru s-a petrecut dupa ce, in prealabil, a petrecut 27 de ani in detentie politica, intre 1962 si 1990, dintre care 19 ani de recluziune intr-o celula din puscaria de pe Insula Robben. A primit 250 de distinctii internationale, intre care si Premiul Nobel pentru Pace, in 1993. „Madiba” s-a nascut pe 18 iulie 1918, iar ultimele lui luni de viata au fost o continua lupta cu boala nemiloasa.
Adauga un comentariu