Magazin

Testele nucleare si cazurile de cancer sunt strans legate

Publicat: 17 iul. 2012
1

Cercetatorul Florent de Vathaire a confirmat ca exista o legatura plauzibila intre precipitatiile radioactive legate de testele nucleare franceze efectuate in Algeria si Polinezia franceza si cazurile de cancer aparute la militari care s-au aflat la baze din aceste tari.

Potrivit editiei de marti a cotidianului Le Parisien, cercetatorul Florent de Vathaire a lucrat la o ancheta judiciara deschisa in 2004 cu privire la starea civililor si a militarilor care au asistat la testele nucleare franceze, efectuate la inceputul anilor ’60 in Sahara si pana in 1996 in Polinezia franceza.

Florent de Vathaire, care a analizat 15 cazuri de militari afectati de cancer dupa ce au fost expusi la radiatii, explica faptul ca „a adunat numeroase elemente (…) a elaborat prezumtii care permit sa se spuna ca legatura dintre precipitatiile radioactive si cazurile de cancer este plauzibila pentru unele dintre cazurile analizate”, informeaza AFP.

„Din punct de vedere stiintific nu se va putea afirma niciodata cu certitudine o anume cauzalitate si aceasta dintr-un simplu motiv: cancerul si leucemia sunt cauzate numai de radiatii„, a precizat cercetatorul, scrie Agerpres.

Adauga un comentariu