Coronavirus

Testele rapide antigen, mai eficiente decât se credea

Publicat: 14 oct. 2021
Test antigen
Test antigen

Testele rapide antigen efectuate acasă pentru detectarea COVID-19 sunt mai precise decât se credea şi sunt eficiente pentru a detecta persoanele care pot transmite cu uşurinţă COVID-19, potrivit experţilor de la University College London (UCL), relatează joi EFE. După declanşarea pandemiei la începutul anului 2020, aceste teste nu erau bine văzute considerând că sunt mai puţin precise comparativ cu testele PCR, mult mai costisitoare şi care se realizează în laborator.

Autorităţile sanitare britanice recomandă efectuarea unui test PCR, după un rezultat pozitiv la testul LFT realizat acasă, pentru a confirma dacă este COVID-19. Cercetarea, dată joi publicităţii, a fost condusă de Irene Petersen, de la University College London. Potrivit studiului, testele rapide antigen sunt 80% eficiente în detectarea infecţiei COVID-19 şi detectează în peste 90% din cazuri când o persoană este infectată, potrivit Agerpres.ro.

Testele sunt „un instrument al sănătăţii publice foarte util” pentru a frâna răspândirea bolii COVID-19, susţin experţii. Aceste teste sunt utilizate pe scară largă acasă, la locul de muncă şi în şcolile britanice.

Adauga un comentariu