Diete si regimuri

Testul care iti arata daca laptele pe care il bei contine faina

Publicat: 08 feb. 2016
7

Un studiu comandat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a scos la iveala faptul ca aproape jumatate din laptele care ajunge pe masa noastra nu este ceea ce ar trebui sa fie. Mai exact, 45% din laptele trimis la laborator pentru analize a fost gasit neconform. Sarea, untura de porc, seul, uleiurile vegetale, aditivii, faina, laptele praf , toate se gasesc din plin in laptele din comert.

Cele mai falsificate 11 alimente pe care le consumam frecvent. Prof. Mencinicopschi iti dezvaluie fata ascunsa a hranei

Aproape toate metodele de falsificare a laptelui descoperite pleaca de la folosirea apei tratata cu aditivi si cu alte substante. „Din zece litri de lapte, daca se adauga unul de apa se obtin 11 litri de produs care vor fi vanduti, deci un profit mai mare. La cantitati de cateva tone, profitul scos cu apa este foarte mare. Prin urmare, e greu de rezistat tentatiei de a scoate un ban in plus”, precizeaza Cristina Parfene, inginer in domeniul industriei de procesare a lactatelor.

Pentru stabilizarea grasimii adaugate in lapte se introduc si emulgatori. Aceasta metoda se foloseste pentru a se ascunde diluarea accentuata a produsului cu apa. „Laptele contrafacut astfel poate fi depistat cand grasimea nelactata se separa sub anumite forme, iar mirosul si gustul sunt ale grasimii adaugate”, dezvaluie inginerul in domeniul industriei de procesare a lactatelor.

9 alimente false made in China. Afla cat de toxice sunt

Pentru a masca diluarea sau smantanirea se mai foloseste sare, adaos de amidon (faina de grau sau alte materii). Acestea au rolul de a corecta densitatea. Laptele falsificat cu faina se poate verifica cu o picatura de tinctura de iod. Daca apare o pata albastra, laptele nu e autentic.

Adauga un comentariu